Back to top

Március 1-jétől épül a sikabonyi körforgalom – 45 napos lezárásra kell számítani

Publikálva: 2021, február 23 - 11:02
Március 1-jén megkezdődik a sikabonyi körforgalom kialakítása, jelezte a városi beruházási osztály vezetője, Bogyai Gábor. Aznap 45 napra lezárják a Kertész, a Czibók és a Nagyabonyi utcák kereszteződését.
Március 1-jétől épül a sikabonyi körforgalom – 45 napos lezárásra kell számítani

A lezárt rész előtt az odavezető útszakaszokon kihelyezett táblák is segítik majd a forgalomelterelést. 

A városban már a Szabó Gyula utca és a Nagyabonyi út találkozásánál jelzik majd, hogy aki Lég, illetve Pozsony irányába haladna, az a Szabó Gyula utcát választhatja, kerülve Hodos felé.

Ott pedig a Nagyabony–Hodos útkereszteződésben érkezhet vissza a főútra.

A Nagyabony felé személyautókkal haladók a Nagyabonyi útról a Borostyán utca felé lesznek elterelve, onnan tovább a Pozsonyi útra, majd a Czibók utcán és a Borostyán úton át a Rényi utcára átirányítva, és onnan érkezhetnek vissza a Nagyabonyi útra. 

Erre teherforgalom sem haladhat majd, csak személyautók, ugyanis a teherszállítást is elterelik.

A buszok számára (Hodos és Abony felé) az Amade László utcán keresztül oldják meg a közlekedést – az utcában a körforgalom építésének idejére azonban megszüntetik a parkolást.

Az autómosó és az OMV-benzinkút felé a bejutás pedig megmaradna. 

A munkálatok 45 napot vesznek igénybe – ez az időjárás függvényében változhat majd. A 458 ezer eurós összköltségvetésű beruházás közös városi és megyei költségvetési fedezetből valósul meg.

(nagy, fotók: Rózsár V.)

Ezt már olvasta?

Cookies