Back to top

Már tudják, mikor mérik fel az ötödikesek és a kilencedikesek tudását

Publikálva: 2021, szeptember 3 - 10:20
A 2021/2022-es tanévben az oktatási tárca jelzése szerint az általános iskolák ötödikeseinek tudásszintjét 2022. május 18-án, szerdán, a kilencedikesekét 2022. április 6-án és 7-én fogják országosan tesztelni.
Már tudják, mikor mérik fel az ötödikesek és a kilencedikesek tudását

A múlt tanévben, a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhetett sor.

A felmérés során az ötödikesek ismereteit a következő tantárgyakból fogják mérni: matematika, szlovák nyelv és irodalom, valamint a magyar tannyelvű általános iskolákban még ehhez jön a magyar nyelv és irodalom. Az országos felmérésben valamennyi általánosiskola-típus szerepel, a mentális fogyatékkal élők oktatási intézményeit kivéve.

A kilencedikesek 2022. április 6-án matematikából, szlovák nyelv és irodalomból, illetve a magyar iskolákban magyar nyelv és irodalomból írnak tesztet. A magyar tannyelvű iskolákban másnap, április 7-én szlovák nyelv és irodalom tárgyból, az ukrán tannyelvű iskolákban ukrán nyelv és irodalom tárgyból írnak felmérőt. A nyolcosztályos gimnáziumok negyedik évfolyamának diákjait is tesztelni fogják.

Kijelölték az esetleges pótfelmérés időpontját is: ez 2022. április 22-e és 23-a.

Az érettségizők tudását 2022. március 15-18-a között egy extern érettségi vizsga keretében tervezik felmérni. Számolnak egy tartalék időponttal is; ennek dátuma 2022. április 5-8. A szóbeli érettségi vizsgákra 2022. május 23-a és június 10-e között kerül sor. Az elmúlt tanévben az érettségi vizsga osztályzatait a teljes tanulmányi időszak osztályzatainak átlagából számították ki, az írásbeli fogalmazás elmaradt.

ma7.sk

Ezt már olvasta?