Jelenlegi hely

Már meg kellett kapniuk a jelöltlistákat a választóknak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 5 - 09:01 | Színes
Már meg kellett kapniuk a jelöltlistákat a választóknak. Ha ez mégsem történt meg, akkor az önkormányzathoz fordulhatnak – közölte a TASR-rel a belügyminisztérium sajtóosztálya. A jelöltlistákat és a választási tájékoztatót legkésőbb a parlamenti választás előtt 25 nappal el kell juttatnia az önkormányzatnak minden választóhoz.
Már meg kellett kapniuk a jelöltlistákat a választóknak

Szavazásra jogosult minden állampolgár, aki a választás napjáig betölti 18. életévét. Külföldről postán lehet szavazni, az országban tartózkodók pedig bármelyik szavazóhelyiségben leadhatják a voksukat, de ehhez választói igazolványt kell kérni. Ezt február 10-ig lehet megtenni az önkormányzatnak küldött levélben vagy e-mailben, illetve személyesen vagy megbízott személy segítségével egészen a választást megelőző napig, február 28-ig lehet kérvényezni az állandó lakhely szerinti önkormányzatnál.

A parlamenti választás 2020. február 29-én lesz, összesen 25 párt és politikai mozgalom indul. A választás lebonyolításának költsége meghaladja a 12,6 millió eurót. Szlovákia történetében ez lesz a nyolcadik parlamenti választás, több mint négymillió választásra jogosult polgár van.

Felvidék.ma