Back to top

Már kézbesítik az adóhatározatokat

Publikálva: 2024, május 14 - 06:00
Dunaszerdahely Városi Hivatal munkatársai elkezdték az idei adóhatározatok kézbesítését. Az adóhatározatok tartalmazzák a helyi adók befizetésére vonatkozó részleteket, valamint fontos információkat nyújtanak az befizetésekkel kapcsolatban.
Már kézbesítik az adóhatározatokat

A Városi Hivatal felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adóhatározatok kézbesítését követően, azokat az előírt határidőn belül fizessék be. Az adónemek befizetésére rendelkezésre álló idő –  főszabályként – a kézbesítés napjától számítva 45 nap (a szemétadó befizetési határideje augusztus 31.). Amennyiben az adófizetők ezt a határidőt elmulasztják, akkor késedelmi kamatot kell fizetniük.

A késedelmi kamat mértéke a tartozás összegéből, valamint a késedelembe esett napok számából és az Európai Központi Bank által meghatározott alapkamat szorzójából tevődik össze.

Az elektronikus postaládával rendelkező természetes és a jogi személyeknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük az elektronikus postaládájukat, így időben értesülhetnek a befizetési kötelezettségükről és elkerülhetik az esetleges késedelem okán keletkező kellemetlenségeket és felesleges költségeket.

Mint azt tudják, az adók befizetése a város és a közösség fejlődéséhez, valamint a helyi infrastruktúra fenntartásához és javításához szükséges forrásokat biztosítja, ezzel hozzájárulva városunk folyamatos fejlődéséhez és fenntartásához.

Köszönjük az együttműködésüket!

(dunstreda.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies