Back to top

Már készül a „régi–új” sikabonyi köztemető terve

Publikálva: 2017, október 13 - 13:55
Készülnek az újonnan kialakításra kerülő – egykor is sírkertként működő – új sikabonyi temető tervei.

Molnár Zsolt tervező elmondása szerint rövidesen már láthatóak lesznek az új sikabonyi sírkert vizuálaizációjának a tervei. Maga a sírkert egészen az abonyi útig ki fog érni, a parkolási lehetőséget pedig az első világháborús hadifogolytemető előtti területen fogják biztosítani a sírkert látogatói számára.

Molnár kitért arra is, hogy fokozottan odafigyelnek majd a munkálatok során arra, hogy az 1848-as honvédtiszt, Sikabonyi Gáffy Ignác és családja sírkertje méltó helyszíne lehessen a későbbiekben a negyvennyolcas megemlékezéseknek.

__________________________
A mai Nagyabonyi út mellett fekvő sikabonyi „öreg temetőt” Sikabony község az 1950-es évek közepéig használta, utána az újonnan nyitott (mai) sikabonyi köztemetőbe kezdtek el temetkezni. Az új köztemető megnyitásakor többen átvitték oda halottjaikat. A „öreg temetőt” már nem használták, így az az 1950-es évek végétől gondozatlan volt. Dunaszerdahely Város Önkormányzata 2016 végén kezdte el kitisztítani az elhanyagolt temetőt, azzal a céllal, hogy azt újonnan megnyissa, ugyanis a jelenlegi sikabonyi köztemető rövidesen betelik.

Ezt már olvasta?

Címkék: Sikabony
Cookies