Jelenlegi hely

Már júniusban megkezdődhet a határon túli magyar gazdák jelentkezése

Ezt már olvasta?

Isten kezei

Isten kezei

Rainer Maria Rilkének van egy írása: Mese Isten kezeiről....

Publikálva: 2017, április 3 - 08:24 | Színes
A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának (KEF) tagjaitól érkezett korábbi igényeknek megfelelően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkezdi a pártoló tagság bevezetését a határon túli magyar gazdák körében is.
Már júniusban megkezdődhet a határon túli magyar gazdák jelentkezése

A Fórum soros ülésén bejelentették, hogy a NAK májusi küldöttgyűlésén módosítja alapszabályát, így a tervek szerint már júniusban megkezdődhet a határon túli magyar gazdák jelentkezése. A tanácskozáson elhangzott, hogy a NAK főszervezésében megvalósuló Magyarok Kenyere karitatív program idén immár hetedszer indul el.

A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF) 2017. március 30-án tartotta soros ülését Balatonfüreden, közel húsz szervezet részvételével. A KEF magyarországi alapítói – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Orosháza és Térsége Gazdakör, a Földművelésügyi Minisztérium – mellett Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Ukrajnából, valamint Szlovákiából érkeztek magyar gazdálkodó szövetségek és egyesületek képviselői a találkozóra.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és egyben a KEF elnöke az egyeztetésen bejelentette, hogy a Kamara a KEF tagszervezeteitől érkezett igényeknek megfelelően megkezdi a pártolói tagság bevezetését. A NAK májusi küldöttgyűlésén módosítja alapszabályát, így a tervek szerint már júniusban megkezdődhet a határon túli magyar gazdák jelentkezése. Ennek köszönhetően a KEF 21 tagszervezetének tagjai válhatnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pártoló tagjaivá. A pártoló tagok minden információhoz hozzájutnak, valamint számukra is elérhetőek lesznek a rendes tagságot megillető szolgáltatások.

A Kamaránál felhalmozott tudás és a szakmai igazgatóságokon folyó munka olyan bázist kínál, amellyel mindenképpen érdemes élni. Az is a pártoló tagság mielőbbi bevezetése mellett szól, hogy a tagi viszony egyfajta kapocs lesz minden magyar gazda között, hiszen csak jól szervezett, összetartó, egymás tevékenységét segítő magyarság képes a jelen kihívások között talpon maradni. A Kamara az alapszabály módosítása után a tagság előnyeit bemutató kampányt szervez a határon túli gazdák körében.

A KEF alkalmával Korinek László, a Magyarok Kenyere program ötletgazdája elmondta, hogy 2017-ben immár hetedik alkalommal rendezik meg a karitatív búzagyűjtő kezdeményezést, amely mindig is kiemelt szerepet töltött be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara életében. A köztestület már a 2013-as megalakulásakor a kezdeményezés mellé állt, segítette a közösségek és rászorulók támogatását. A Magyarok Kenyere programban a NAK részvétele 2015-től vált igazán hangsúlyosabbá, amikortól már a szervezésben is közreműködött, 2016-ban pedig főszervezőként vett részt a kezdeményezésben. Tavaly a program ismét csúcsot döntött: a Kárpát-medencében több mint 513 tonna búzát adtak össze a magyarországi és határon túli magyar gazdálkodók, amelyből 308 tonna liszt készült. A Kamara legfőbb célja idén is az, hogy az adományozók száma növekedjen.

Forrás: gazdasag.sk

Címkék: mezőgazdaság