Back to top

Már cseh testvérvárosa is van Dunaszerdahelynek

Publikálva: 2016, július 12 - 18:43
Ma délelőtt a Városi Hivatal üléstermében Hájos Zoltán, Dunaszerdahely és Stanislav Mrvka, Jindřichův Hradec polgármestere aláírták a két város közti együttműködési szerződést.

Az ünnepélyes rendezvényen részt vettek továbbá a cseh település vezetői és városunk alpolgármesterei, a városi képviselők egy része, a hivatalvezető, a főosztályok vezetői és tiszteletbeli vendégként Livia Klausová, a Cseh Köztársaság pozsonyi nagykövete.

Hájos Zoltán ünnepi beszédében kiemelte, hogy ezt a szerződést rövid időn belül sikerült megkötniük, mert mindkét város testülete támogatta annak létét és fontos tartja, hogy már Csehországban is van testvérvárosa Dunaszerdahelynek, s így kölcsönösen tudnak majd egymással hasznos tapasztalatokat megosztani. Stanislav Mrvka is hangsúlyozta a nagy egyetértést városunkban a partnerség iránt, s fontosnak tartja, hogy szlovák várossal is tudnak majd egyeztetni és együttműködni. Elmondta, még csak a kezdetén vannak a partnerségnek, de már most jelezte az egyik iskola, hogy kapcsolatba szeretne lépni dunaszerdahelyi intézménnyel.

A nagykövet-asszony, aki a korábbi cseh miniszterelnök és köztársasági elnök Václav Klaus felesége hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy egy újabb épülő cseh-szlovák kapcsolat kezdetének tanúja lehet.

A beszédeket követően a két polgármester aláírta a hivatalos dokumentumot, majd a városvezetők kölcsönösen megajándékozták a küldöttségeket.

Ezt már olvasta?

Cookies