Back to top

Már biztos, hogy jövő héten is folytatódik a távoktatás

Publikálva: 2021, január 15 - 06:25
Január 18-tól, hétfőtől is folytatódik a távoktatás az iskolákban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.
Már biztos, hogy jövő héten is folytatódik a távoktatás

Csak az óvodák működnek, és az olyan szülők gyerekeit fogadják, akik a munkájuk miatt nem tudják máshogy megoldani a gyermek felügyeletét. Az iskolai napközik is működhetnek, elsősorban az egészségügyi dolgozók, a létfontosságú üzemekben dolgozók, vagy olyan szülők gyerekei részére, akik nem tudnak otthonról dolgozni. Az alap- és középiskolások otthon tanulnak.

Néhány héttel ezelőtt az oktatási minisztérium bevezette az úgynevezett COVID-automatát, amely a járványügyi helyzetről tájékoztat. A jelenlegi kedvezőtlen adatok azonban nem teszik lehetővé, hogy a gyerekek jövő hétfőn visszaülhessenek az iskolapadba.

„Erőfeszítéseket tettünk, hogy a tanulók mielőbb visszatérhessenek az iskolába, de ez a jövő héten még nem lehetséges. Szlovákiában nagyon súlyos a járványhelyzet, ezért a szakértőkkel átértékeltük az eredeti tervet, és egyetértettünk abban, hogy egy ideig még minden marad a régiben” – mondta Branislav Gröhling, az oktatási tárca vezetője.

A jövő héten újraértékelik a helyzetet. „Január 18. után újból bejelentjük, mi várható a következő hétfőtől, január 25-től” – zárta a tájékoztatást Gröhling.

forrás: felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies