Back to top

Már az élvonalban küzdenek a kézis lányaink

Publikálva: 2019, augusztus 27 - 16:46
Kedden sajtótájékoztató keretén belül mutatta be az idénybeli terveit a HC DAC Dunaszerdahely kézilabdacsapata a MOL ligában.
Már az élvonalban küzdenek a kézis lányaink

A MOL Aréna sajtótermében a média érdeklődése mellett Horváth Zoltán klubelnök megköszönte a DAC-nak a segítséget a felkészülésben, hogy használhatják annak létesítményeit, s annak kapcsán is, hogy a sajtójuknak is a csapat médiaterme adott otthont, majd kitért arra is, a felnőtt csapat rövid, három éves története során a 2.ligából fokozatosan jutott fel az élvonalba, s idén is szimpatikus csapatként akarnak helyt állni a cseh és szlovák csapatok alkotta élvonalban, vagyis a MOL ligában.

A dunaszerdahelyi kézilabda múltja kapcsán elmondta, annak 30-35 éves munka nélkül biztosan nem volnának ott, ahol ma, s nem játszhatnának a legfelsőbb osztályban. Horváth hangsúlyozta, a csapat még mindig amatőr körülmények közt tevékenykedik, de most is azon dolgoznak, hogy folyamatosan profi klubbá alakuljanak. 

A szlovák nyelven zajló sajtótájékoztatón Prikler Silvia, a csapat korábbi edzője, jelenlegi sportigazgatója mutatta be az új játékosokat. Mint megtudtuk, júliusban kezdték a felkészülést 20 játékossal, közülük 4 az utánpótláscsapat tagja, s egyúttal négy új játékost is a csapatban köszönthetnek. Demeter Virág Orsolya, Kozma Dominika, Bízik Boglárka és Monika Rajnohová erősíti majd az elkövetkező szezonban a dunaszerdahelyieket, akik tapasztalatukkal és lendületükkel hozhatnak majd új erőt a csapatba, amelynek alapját az előző szezonban a feljutást is kiharcoló keret alkotja.

Az új edző egy fiatal katalán Xavi Mena szeretne biztos védekezésre és gyors játékra épülő játékot meghonosítani, s bízik benne, hogy a spanyol bajnokságokra jellemző stílus lehet a jellemző a dunaszerdahelyiekre. A sárga-kékek csapatkapitánya, Straka Mária pedig röviden csak annyit árult el, hogy a felkészülés intenzív volt, de jól sikerült, a lányok már várják a hétvégi rajtot.

A dunaszerdahelyi.sk és a DSTV. mint egyedüli médium a kezdetektől beszámolt a dunaszerdahelyi kézilabda eredményeiről, így lesz ez a MOL ligában is. A dunaszerdahelyi lányoknak már ezen a szombaton 16 órától szoríthatunk első hazai mérkőzésükön, amikor is a csehországi Most lesz az ellenfelük.

Ezt már olvasta?

Cookies