Back to top

Már 25 éve nézhetjük a városi televíziót

Publikálva: 2022, május 19 - 17:08
A Dunaszerdahelyi Városi Televízió (DSTV) alakulásának huszonötödik évfordulója alkalmából előadássorozatot indított a városi médiát működtető Perfects Rt. Az első találkozónak a Dunaszerdahelyi Magángimnázium adott otthont.
Már 25 éve nézhetjük a városi televíziót

Szerda délelőtt a gimnázium diákjai hallgathatták meg Rajkovics Péter, a vállalat igazgatójának interaktív-videós előadását a DSTV negyed évszázadáról. A kérdésekre pedig A.Szabó László, a Perfects Rt. elnöke és Bíró Éva, a DSTV főszerkesztője válaszoltak. A jelenlévők ezen a nem hagyományos iskolai órán megtudhatták hogyan is indult 1997-ben az első adás, milyen kihívásokkal kellett megküzdeniük a szerkesztőknek a VHS-korszakban és milyen feltételei vannak az adás sugárzásának.

Emellett videókon keresztül azt is láthatták, milyen volt Dunaszerdahely két évtizeddel korábban és erről hogyan számoltak be anno a városi televízió munkatársai, de arra is fény derült, mennyire átalakult a hazai médiapiac az elmúlt évtizedekben.

Ehhez a városi televízió is igyekszik alkalmazkodni a streaming és a videómegosztók által uralta helyzetben, természetesen a regionális médiumok által módon a lehető legtöbb felületen elérhetővé téve a saját tartalmait, amelyben egyre fontosabb szerepet kapnak a fiatalok által készített tartalmak is.

Két évvel ezelőtt a fiataloknak videós programot indított a városi média, amelyet idén szeretnék megújítani.

Ez az előadássorozat is ezt kívánja segíteni, így a diákoknak az előadás után lehetőségük nyílt kipróbálni magukat a hírolvasás területén, súgógépen keresztül a DSTV múlt heti adásának híreit is beolvasták.

Az előadássorozat a nyári szünet előtt további állomásokon folytatódik, majd ősszel a diákoknak a DSTV stúdiójának megismerésére is nyílik lehetőségük.

(p)

Ezt már olvasta?

Cookies