Back to top

Május 10-ig a jogi és természetes személyek is kötelesek a rágcsálóirtásra

Publikálva: 2024, április 18 - 07:00
A területi Közegészségügyi Hivatal előírása alapján május 10-ig valamennyi, Szlovákia területén vállalkozó természetes és jogi személy számára kötelező a rágcsálóirtás az üzleti célokra fenntartott helyiségeikben.
Május 10-ig a jogi és természetes személyek is kötelesek a rágcsálóirtásra

Az ilyen helyiségek közé tartoznak az éttermek, az élelmiszer- és egyéb árucikkek raktárai, a multifunkcionális épületek, az élelmiszeripari üzemek és létesítmények, az állattenyésztés területei, a kommunális hulladéklerakók, a szociális szolgáltatások intézményei, a lakóépületek alagsorai és pincéi, az oktatási intézmények valamint az egészségügyi létesítmények.

Azokban az épületekben, ahol az előírt rágcsálóirtásra sor került, fizikailag is szükséges rendet rakni, és meg kell szabadulni minden olyan anyagtól és szennyeződéstől, amely hozzájárul a kártevők elszaporodásához.

A hatályos jogszabályok alapján a településeknek is kötelességük megteremteni a kártevők elszaporodását gátló feltételeket, melyet Dunaszerdahely önkormányzata a város tulajdonában és kezelésében lévő ingatlanokban – munkatársai közreműködésével – bebiztosított.

(dunstreda.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies