Back to top

Majdnem rózsás a helyzet, kisebb szépséghibákkal

Publikálva: 2017, május 27 - 08:15
Múlt év szeptember végén indultak a munkálatok, hogy megújítsák, és szebbé tegyék a Rózsa ligeti parkot.

Közel nyolc hónap elteltével érdeklődtünk a munkálatok vezetőjétől, Harmanovsky Viktor mérnöktől, a Municipal Real Estate kft. munkatársától, milyen ma a park állapota.
– Beérni látszik munkánk gyümölcse: egyre sűrűbb és zöldebb a fű, kezdenek virágozni a rózsák. Az elmúlt tél keményebb volt az utóbbi időben megszokottnál, de a bokorrózsák 99%-a szépen átvészelte a hideg időszakot. A magas törzsűek közül néhány nem bírta a telet, de ezeket kedden pótoltuk. Még egy fontos teendőnk van, szeméttároló edényeket szeretnénk elhelyezni a parkban, hogy a látogatók ne szemeteljenek.

– Hogy viszonyulnak a lakosok, a látogatók a megújult parkhoz?
– Gyakran látogatok ki kollégáimmal a parkba, sokszor találkozunk pihenő, beszélgető emberekkel, és mondhatom, mindenkinek tetszik a látvány. Vannak persze kivételek is, akik úgy gondolják, hogy a mindenki részére ültetett növények náluk jobb helyen lennének. Kellemetlen meglepetésként ért minket tavasz elején, hogy a kicsi, gömb alakú bokrokból négy eltűnt, illetve a magas törzsű rózsák közül is kihúztak négy darabot. Ilyenkor nem igazán értem az elkövetőt, hogy miért kell másokat megrövidítenie. Mindenesetre a napokban már az ellopott növényeket is pótoljuk.

– Hogyan előzhető meg a növénylopás?
– Ezúton is kérjük a lakosságot, hogy amennyiben szemtanúi lopásnak, vagy rongálásnak, akkor azt jelentsék a városi rendőrségen. Ugyanakkor jó lenne, ha a jövőben térfigyelő kamerarendszer is el lenne helyezve a parkban és környékén.

Ezt már olvasta?

Cookies