Back to top

A mai ellenfélről: WKW ETO FC Győr

Publikálva: 2021, január 23 - 08:21
A magyar másodosztály negyedikje után a tizedik következik. Január 23-án, szombaton 14:00 órától a mindössze 44 kilométerre székelő ETO FC Győr együttesét fogadjuk a MOL Akadémián, ahol sajnos továbbra is szurkolók nélkül zajlik majd az összecsapás. A mérkőzést élőben megtekinthető a DAC YouTube és Facebook oldalán is.
A mai ellenfélről: WKW ETO FC Győr

Alapinformációk az ellenfélről:
Név: WKW ETO FC Győr
Alapítás éve: 1904
A klub színei: zöld és fehér
Stadion: ETO Park – befogadóképesség: 15 600 néző
Város: Győr (több mint 130 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 4x magyar bajnok (1963, 1982, 1983, 2013); 4x magyar kupagyőztes (1965, 1966, 1967, 1979); 1x magyarszuperkupa-győztes (2013); 1x elődöntős az Európa-kupában (a Bajnokok Ligája elődje; 1965).

A 2021-es esztendő első megmérettetésén egy meccsvégi drámai fordulatot követően múlt szombaton 2:1-es győzelmet arattunk a Vasas ellen. Együttesünk színeiben Andrija Balić és Zuberu Sharani volt eredményes. Legközelebb is egy második ligás magyar csapattal találkozunk, csakhogy 2021-ben első alkalommal a mi otthonunkban.

Az ETO FC Győr négyszeres magyar bajnok, legutoljára 2013-ban diadalmaskodott a magyar élvonalban. Két évvel később azonban búcsúzott az első ligától, mivel egyike volt annak az öt csapatnak, amely korrupciós-pénzügyi visszaélések miatt nem kapta meg az élvonalbeli licencet, így két osztállyal alacsonyabbra került besorolásra. Immár a 4. szezon óta szerepelnek a második vonalban. A 7., 8., 6. és a jelenlegi 10. helyezést követően úgy néz ki, ez az idény sem a feljutás kiharcolásának jegyében telik majd számukra.

A legközelebbi határmenti nagyszomszédunkkal sok miden köt össze bennünket, többek között az alapítás csodálatos esztendeje – 1904. Ezen kívül csapatkapitányunk, Kalmár Zsolt a zöld-fehér egyesület neveltje. Érdekesség, hogy Csató Sándor, aki szeptembertől dolgozik vezetőedzőként holnapi ellenfelünknél, az ifjúsági korosztályos csapatokban a legeredményesebb játékosunk trénere volt. Egyébként a múltban Domonkos Kristóf, Mervó Bence, Lénárth Tamás és még mások is a DAC-ból igazoltak a Rába-parti alakulathoz.

A két gárda legutóbb öt éve csapott össze, amikor is 1:1-es döntetlen született. A DAC gólját Erik Pačinda szerezte. Az azt megelőző két találkozónk egyaránt döntetlen eredményt hozott.

A szezon tavaszi felére való felkészülést január 4-én kezdte meg az ETO, és eddig 3 barátságos mérkőzést abszolváltak már. Az élvonalbeli Honvéd elleni 0:1-es vereséget követően 3:0-ra legyőzte a szintén első ligás Újpestet, a harmadik vonalbeli Pápát pedig 2:1 arányban múlták felül.

A győri együttes színeiben futballozik jelenleg többek között a számunkra is jól ismert egykori magyar válogatott és Slovan-futballista Priskin Tamás, aki ősszel remek formát mutatva 13 gólt lőtt. A magyar másodosztályú csapat értéke a transfermarkt szerint 2,53 millió euró, míg a DAC-é összehasonlításképpen több mint 4-szer nagyobb.

A szombaton 14:00 órakor kezdődő mérkőzést a MOL Akadémián rendezik, sajnos ezúttal is szurkolók nélkül. YouTube csatornánkon és a Facebook profilunkon azonban élőben megtekinthetik.

Ezt már olvasta?