Back to top

Magyaroszági tanulmányi kiránduláson jártak a középiskolások

Publikálva: 2018, október 25 - 12:53
Az október 23-i Diákutaztatási Program alkalmából, a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjainak lehetősége nyílt arra, hogy új testvériskolánkkal együtt október 19-én tanulmányi kiránduláson vehessünk részt Szentendrén és Budapesten.
Magyaroszági tanulmányi kiránduláson jártak a középiskolások

Számunkra fontos, hogy baráti kapcsolatokat ápoljunk az anyaországi diákokkal és pedagógusokkal egyaránt. Az idei évben lehetőségünk nyílt egy új iskola, a szentendrei Petzelt József Szakközépiskola és Szakgimnázium megismerésére. További tapasztalatokat gyűjtöttünk a szakmai oktatás területéről, diákjaink betekintést nyerhettek a magyarországi tanulók mindennapjaiba. A szentendrei diákok az ünnephez kapcsolódva kultúrműsorral fogadtak bennünket. Megtekintettük az iskola épületét és szaktantermeit, majd a szentendrei diákokkal és kísérő tanáraikkal útnak indultunk Budapestre az Országház épületébe.

A magyar nyelvű idegenvezetésnek köszönhetően érdekes információkhoz jutottunk a Parlament épületével, történelmével és működésével kapcsolatban. Értékes tudnivalókat kaptunk a belső terekről, a tervezői munkákról, vagy arról, hogy pl. a londoni parlament csupán húsz méterrel hosszabb a Magyar Országgyűlés székhelyétől.

A kirándulás nagyon jó hangulatban telt, folytatásra pedig tavasszal készülünk, amikor a mi iskolánk fogadja majd a szentendrei tanulókat kísérő tanáraikkal.  

Husvéth Veronika, az iskola pedagógusa

Ezt már olvasta?