Back to top

Magyarországon is nagy az érdeklődés a Csallóköz iránt

Publikálva: 2023, február 27 - 16:15
A Csallóközben elérhető kerékpárutak és kempingek iránt érdeklődtek a legtöbben a budapesti Utazás kiállításon, ahol február 23. és 26. között a Csallóköz is bemutatkozott a Slovakia Travel standján.
Magyarországon is nagy az érdeklődés a Csallóköz iránt

A szlovák idegenforgalmi ügynökség 88 négyzetméteres kiállítóterében kiemelkedő kínálattal várták a látogatókat. Szlovákia számos régiója mellett a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség is sok látogatót vonzott.

Soňa Jelínková, a Slovakia Travel budapesti képviselet-vezetője rámutatott, hogy az idegenforgalomban tevékeny szolgáltatók vendégszeretetének köszönhetően otthon érezhetik magukat a látogatók Szlovákiában.

„Olyan közel az élményekhez, olyan közel önökhöz” - hirdeti a Slovakia Travel szlogenje és különösen érvényes ez a Csallóközre is, hiszen a régióban számos élményt kínálunk a vendégeknek, legyen szó akár az aktív turizmus lehetőségeiről, vagy a pihentető nyaralásról.

A magyarországi vendégeknek elsősorban a földrajzi és kulturális közelség miatt lehet vonzó a régiónk, ami számos meglepetést tartogat a látogatók számára. Az ismert és népszerű fürdőkön kívül a természetjárás, a gasztronómia, a csónaktúrák és túralehetőségek növelik a régiónk vonzerejét. A DAC futballcsapat mérkőzései is sok látogatót vonzanak, akik nyitottak a kikapcsolódási lehetőségekre. “A magyar piac mindig fontos volt számunkra, ezért is örülök annak, hogy ekkora volt az érdeklődés a régiónk iránt. Bízunk benne, 

hogy meghoztuk a látogatók kedvét és a jövőben nő majd a magyar vendégek száma” - mondta Somogyi Gábor, a területi idegenforgalmi szövetség elnöke.

Az érdeklődők díjazták a széleskörű tájékoztatást, amelyben Szlovákia standján részesültek. “Sokan leginkább a hegyek nyújtotta lehetőségek miatt látogatnak Szlovákiába, ezért is szerettük volna felhívni a figyelmüket a Csallóközben elérhető különleges élményekre. Azt tapasztaltuk, hogy nyitottak a lehetőségekre és egyre többen terveznek hosszabb-rövidebb kiruccanásokat hozzánk, hiszen könnyen megközelíthető régió vagyunk, minden vendég otthon érezheti magát nálunk” - jegyezte meg Kiss Bartalos Éva, az idegenforgalmi szövetség ügyvezető igazgatója.

A szakmai kapcsolatok bővítésére is kiváló lehetőségeket nyújtott a nagy médiafigyelemnek örvendő kiállítás. Utazási irodák és utazásszervezők érdeklődését is felkeltettük, tavasszal egy szakmai csoportot kalauzolhatunk majd a Csallóközben. A nemzetközi kínálat feltérképezése pedig jó inspirációt jelent a fejlődésre.

A napokban lengyelországi szakembereknek mutatjuk be a Csallóköz lehetőségeit, a Csallóközi Élménymodulokat egy szakmai találkozó keretében Wrocławban. Majd egy másik fontos piacon, a cseh fővárosban is népszerűsítjük a régiót, a Holiday World kiállításon Prágában.

Ezt már olvasta?

Cookies