Back to top

Magyarországi támogatásból újulhat meg az Október utcai óvoda

Publikálva: 2018, június 6 - 06:36
Soron kívüli ülést tartott kedd délután városunk képviselő-testülete, amelyen egy jelentős téma került megvitatásra.

A Bethlen Gábor Alapkezelő ZRt. által a Felvidéki óvodafejlesztés megvalósítására kiírt pályázat keretén belül támogatást nyújt az Október utcai óvoda felújítására. 108 millió forint értékű, vissza nem térítendő pénzügyi támogatásról van szó, amely kapcsán több intézkedés merült fel, s ezt hagyta jóvá egyhangúlag mind a 20 jelen lévő képviselő.

A közjáték ugyanakkor nem maradt el, mert Hakszer Roland képviselő azt nehezményezte felszólalásában, hogy ugyan üdvözli a magyar kormány támogatását, de miért nem lehetett a helyi óvodákat az elmúlt években saját forrásból felújítani. Hájos Zoltán polgármester emlékeztette a képviselőt, hogy a pénzügyi bizottság tagjaként maga is indítványozhatott volna ilyen javaslatot, de nem tette. Egyébként pedig jelezte, korábban az anyagi lehetőségek ezt nem tették lehetővé, de az elmúlt években több fejlesztés is megvalósult az óvodákban, többek közt az Október utcaiban is.

A felszólaló képviselők, Ravasz Marián, Dakó Sándor, Horony Ákos, valamint A. Szabó László alpolgármester, s Karaffa Attila is örömüknek adtak hangot az érkező támogatás kapcsán.

Ezt már olvasta?

Cookies