Back to top

Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944–1956

Publikálva: 2016, szeptember 16 - 11:17
A Gulág Emlékév keretében a Veritas Történetkutató Intézet Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944-1956 címmel kiállítást készíttetett. A Magyarság Háza képviselőinek közreműködésével és a Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium társszervezésében most lehetőség nyílik arra, hogy a kiállítást Dunaszerdahelyen is megtekintse a nagyközönség.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2016. szeptember 28-án, szerdán, 18.00 órakor lesz a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Köszöntőt mond: A. Szabó László, Dunaszerdahely város alpolgármestere, a Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium alapítója és Csibi Krisztina,
a Magyarság Háza igazgatója.

A kiállítást megnyitja: Dr.hab. Simon Attila, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója, a Selye János Egyetem Történelem Tanszékének vezetője.

A kiállítást bemutatja: Prof. Dr. Marinovich Endre, a VERITAS Történetkutató Intézet, tudományos főigazgató helyettese.

A megnyitót követően fellép a Külhoni Magyarságért Díj friss kitüntetettje, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes.

A tárlat 2016. október 5-ig a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, utána pedig október 20-ig a magángimnázium épületében tekinthető meg. A Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium igazgatósága ezúton is meghív minden érdeklődőt rendezvényére.

A rendezvény a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából a Magyarság Háza programsorozata Magyarországon és a Kárpát-medencében.

Ezt már olvasta?

Cookies