Back to top

A Magyarok Kenyere program lisztjéből kaptak a dunaszerdahelyi gyerekek

Publikálva: 2021, április 27 - 10:30
A Magyarok kenyere program – 15 millió búzaszem elnevezésű karitatív kezdeményezés felvidéki segítőit, Patasi Ilonát, a Szlovákiai Agrárkamara elnökét és Bartal Istvánt, a Regionális Agrárkamara alelnökét fogadta ma hivatalában Hájos Zoltán polgármester. A szakemberek a felvidéki magyar gazdák ajándékát, ezer kiló lisztet adományoztak jelképesen a dunaszerdahelyi gyerekeket étkeztető Gastro DS Kft. számára.
A Magyarok Kenyere program lisztjéből kaptak a dunaszerdahelyi gyerekek

A 2010-ben indult, kiemelkedő nemzetegyesítő szolgálatáért Magyar Örökség díjban részesült Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a Kárpát-medencei gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása.

„A mozgalom sikerének kulcsa a földműves, aki tudja, hogy az egész éves kemény munkával megtermelt gabona nemcsak maga és családja boldogulását segíti, hanem sok ezer magyar gyermek betevő falatját is jelenti”

– fogalmaznak a programról.

A Felvidéken tavaly a harmadik esztendeje zajlott a program, idén ismét búzát adományoztak a mozgalomnak a gazdák Királyhelmectől Pozsonypüspökiig, amit a szervezők megőrölve, liszt formájában ajándékoznak oda iskoláknak, egyházi, szociális intézményeknek, illetve szegényebb családoknak.

„A szerdahelyi régió kamarája úgy döntött, hogy most a Gastro DS cégen keresztül a dunaszerdahelyi gyerekeknek adományozzák az 1000 kg lisztet, s kívánjuk, hogy erőben, egészségben fogyasszák el az abból készült ételeket a diákok”

– fogalmazott Patasi Ilona.

Hájos Zoltán polgármester köszönettel elfogadta a felajánlást, jelezve, hogy az alapanyag az iskolakonyhákhoz kerül, s onnan városunk óvodáiba és iskoláiba, a gyerekekhez.

(na)

Ezt már olvasta?