Back to top

Magyarnak lenni jó - Pápán is

Publikálva: 2023, június 7 - 16:30
A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola Szabó Gyula 21 diákjai tanáraik kíséretében Pápára utaztak az Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolába. A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programjának köszönhetően március 15-én a pápai diákok látogattak Dunaszerdahelyre, most pedig a kapcsolatok szorosabbra fűzése érdekében a dunaszerdahelyi középiskolás diákok voltak Pápán.
Magyarnak lenni jó - Pápán is

A diákokat a pápai iskola igazgatója, tanárai és diákjai fogadták. Az iskola és a szaktantermek, műhelyek bemutatása után a város nevezetességeinek a megtekintése következett.

A pápai Zsinagógában a város alpolgármestere köszöntötte a diákokat kiemelve az összetartozás fontosságát napjainkban. A két iskola diákjai az Országzászlónál elhelyezték az emlékezés koszorúját  majd egy rövid zenés-verses összeállítással emlékeztek Trianonra. A délutáni szabad programot a diákok közösen töltötték.

Köszönet a Rákóczi Szövetségnek a lehetőségért, a pápai iskola vezetőségének, tanárainak és diákjainak a szívélyes fogadtatásért és a tartalmas, élményekkel teli napért.

Diákjainkban erősödött az összetartozás fontossága, az érzés, hogy magyarnak lenni jó éljünk a Kárpát-medence bármely pontján.

dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola Szabó Gyula 21, Klőr Levente

Ezt már olvasta?

Cookies