Back to top

Magyar szemmel – fotópályázat

Publikálva: 2021, május 3 - 09:05
Magyar szemmel címmel fotópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amelyre a Kárpát-medencében, az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok jelentkezését várják. A szervezők célja, hogy az elmúlt időszak számos nehézsége és kihívása után a pozitív dolgokra koncentráljunk, és bemutassák a körülöttünk lévő csodákat.
Magyar szemmel – fotópályázat

A nemzeti újrakezdés éve keretében meghirdetett fotópályázat két témára épül: a csodás helyek bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés. Szándékuk szerint így új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítve a köztük lévő kapcsolatot és vizuális formában bemutatva a magyarok jelenlegi helyzetét, hangulatát és érzéseit.

A felhívásra 2021. május 23-a éjfélig lehet jelentkezni a www.kulhonimagyarok.hu oldalon található felhívás szerint.

A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma), mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma) és ifjúsági kategória (két téma). A témák között szerepel az újrakezdés, valamint a csodás helyek bemutatása, az ifjúsági kategóriában pedig „tanulni kell, szeretni kell” címmel olyan fotókkal is lehet jelentkezni, amelyen a pályázók bemutatják otthoni tanulós környezetüket vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket.

Minden kategória összes témájában az első helyezett 300 ezer Ft, a második helyezett 200 ezer Ft, a harmadik helyezett pedig 100 ezer Ft nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

A felhívás részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók.

A zsűri tagjai Rizsavi Tamás, Páczai Tamás és Hegyi Benjámin, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai

A részletekről a teljes szabályzatban lehet tájékozódni.

kulhonimagyarok.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat