Back to top

„Magyar sarok” – módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmazó csomagokat kaptak a magyar óvodák

Publikálva: 2018, március 15 - 09:58
Az SZMPSZ hazai óvónők javaslatára jelentős értékű módszertani, szakmai segédanyagokat tartalmazó „Magyar sarok” csomagot állított össze a Magyar Kormány ajándékaként azoknak az óvodáknak, ahol magyar anyanyelvű nevelés folyik. Ezeket a csomagokat osztották szét szerdán délután a Vámbéry Ármin Alapiskola díszcsarnokában a megjelent több mint 60 magyar óvoda vezetőjének, illetve képviselőjének.
„Magyar sarok” – módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmazó csomagokat kaptak a magyar óvodák

Mint Masszi János, az SZMPSZ területi választmányának elnöke, a program regionális koordinátora a jelenlévőknek elmondta, a Magyar Kormány 2016 decemberében döntött arról, hogy 17,1 milliárd forintos összeggel támogatja a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja első ütemét, amelynek keretében, első láncszemként a külhoni magyar óvodákat erősítik meg. A program szakmai részének keretében partnerként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége működik közre.

A külhoni óvodafejlesztés fő célja, hogy a nemzeti (nyelvi és kulturális) identitásformálás alapjaként megfelelő színvonalú magyar nyelvű óvodák működjenek, illetve új magyar nyelvű óvodák jöjjenek létre a Kárpát-medencében.

„Ahhoz, hogy a határon túli magyar családban született kisgyermekek magyarként nőhessenek fel, a magyar közösség részévé kell válniuk. A kisgyermekek számára a családból kilépve az óvoda jelenti azt az első közösséget, amely nevelgeti, formálja kibontakozó személyiségét. A szakmai támogatás részeként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hazai óvónők javaslatára jelentős értékű módszertani, szakmai segédanyagokat tartalmazó csomagot állított össze és juttat el minden óvodába, ahol magyar nyelvű nevelés folyik.

Így kívánunk hozzájárulni az oktatás minőségének javításához, valamint a magyar kultúrához kapcsolódó ismeretek és kötődés elsajátításához, segítve ezzel óvodapedagógusaink munkáját” – fogalmazott Masszi János. 

Ezt már olvasta?

Cookies