Back to top

Magyar Majálisra készülnek városunkban

Publikálva: 2018, március 22 - 17:19
Idén újult lendülettel szerveződik a májusi rendezvény, hiszen a 2009 és 2012 között megrendezett eseményt, ez év májusában a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya mellett működő Ifjúsági Tanács szervezi.
Magyar Majálisra készülnek városunkban

A május 8-án, kedden megrendezésre kerülő V.  Magyar Majálison színpadi-  és térprogramokkal is várják az érdeklődőket Dunaszerdahelyen. Közreműködnek Felvidék gyöngyszemei, míg az esti órákban pedig színpadra lép a HaddelHadd zenekar. Ízletes csallóközi ételekből, italokból, de gyermekprogramokból sem lesz hiány. Nincs majális májfa nélkül, így a nap folyamán a májusfaállítás szokását is felelevenítik.

A szervezőbizottság célja mindössze továbbra is annyi, hogy „Ünnepeljen magyar a magyarral!”, s minden korosztály találjon kedvére való programot, mellyel a nemzeti kincsünket, a kultúránkat megtartják. A rendezvény részben közösségépítő szereppel is bír, hiszen a fiatal szervezők mindenkor tevékenykedni szeretnének úgy a megmaradásért, mind a hagyományápolásért.

Aki kedvet kapott arra, hogy egy mindig vidám és dolgos csapathoz tartozzon, jelentkezzen bátran Sárik Évánál (evasarik92 [at] gmail.com) és Sátor Veronikánál (veronika.sator [at] gmail.com). Mindemellett kézművesek, népművészek, iparművészek és vásározók jelentkezését is várják a bugileg [at] gmail.com e-mail címre. 

(le)

 

Ezt már olvasta?

Címkék: Csemadok
Cookies