Back to top

A magyar iskolák díjazott pedagógusai

Publikálva: 2022, június 17 - 18:30
Az előző évek megszorításai után az idén újra méltóképpen, ünnepélyes keretek közt köszönthette városunk vezetése a városi fenntartású óvodák és iskolák pedagógusait. Társulva hozzájuk, mi is gratulálunk a díjazottaknak, jó egészséget és további kitartó, eredményes munkát kívánunk!
A magyar iskolák díjazott pedagógusai

A magyar tannyelvű iskolák díjazott pedagógusai:

Szabó Gyula Alapiskola

PaedDr. Vass Szilvia
2003-tól tagja a Szabó Gyula Alapiskola tantestületének. Matematika-fizika szakos pedagógusként kimagasló teljesítményt nyújt. Diákjai az egyes matematikai és fizikai versenyeken rendszeresen eredményes, kitűnő helyezést érnek el. 2017-től az iskola igazgatóhelyettese, aki kiváló kapcsolatot ápol a munkatársakkal, szülőkkel egyaránt.

Mgr. Belkovics Anita
A gyerekek körében közkedvelt alsó tagozatos tanítónő 2016-tól dolgozik a Szabó Gyula Alapiskolában. Rendszeres résztvevője és szervezője az erdei iskolának, a gyermeknapi  játékoknak, családi napnak.  Munkájában maximalista, kitűnő kapcsolatot ápol a szülőkkel és kollegáival is.

Mgr. Vontszemű Anikó
2013-tól tagja a Szabó Gyula Alapiskola tantestületének, a kihelyezett tagozat pedagógusa.
A tanítási órákon mindig kellemes légkört alakít ki, fontosnak tartja, hogy diákjai jól érezzék magukat az iskolában. Megbízható munkaerő, jó kapcsolatot ápol a környező óvodákkal, pedagógiai munkájával hozzájárul a sikeres beíratási programhoz.

Vámbéry Ármin Alapiskola

Mgr. Besnyei Fehér Zsanett
2009-től a Vámbéry Ármin Alapiskola nevelőjeként dolgozik, 2013 óta pedig alsó tagozatos pedagógusként és osztályfőnökként is. Diákjait minden évben benevezi és felkészíti a különböző tantárgyi versenyekre, ahol legtöbbször eredményesen szerepelnek. Az oktató-nevelői feladatai mellett a kultúrtevékenységek és egyéb közösségi programok szervezéséből is kiveszi részét.

PaedDr. Csörgő Mariana
2012-től dolgozik a Vámbéry Ármin Alapiskolában – kezdetben nevelőnőként, 2014-től osztályfőnökként tevékenykedik az iskola alsó tagozatán. Az iskola és diákjai is nagyon büszkék arra, hogy évről-évre sikeresen és eredményesen szerepelnek szorgalmas munkájának köszönhetően a különböző tantárgyi és egyéb versenyeken is.

PaedDr. Tamási Andrea
Pedagógusi pályafutását 1997-ben kezdte meg Felbáron, ahol kémiát, biológiát és fizikát tanított, és 2007-től az iskola igazgatóhelyettesi posztját is betöltötte 2016-ig. Ez év szeptemberétől a Vámbéry Ármin Alapiskolában Dunaszerdahelyen tanít felsőtagozatosként, elsősorban kémiát. Sikeresen készíti fel diákjait különböző tantárgyi versenyekre kémiából, amely versenyeken szép eredményeket érnek el.

Kodály Zoltán Alapiskola

Mgr. Leczkési Márta
A Kodály Zoltán Alapiskola alsó tagozatos tanítója 1990-től. Pedagógiai munkája során igazgatóhelyettesként is működött 4 éven keresztül. Jelenleg is osztályfőnöke a harmadikos tanulóknak. Odaadó munkájáért 2005-ben Dunaszerdahely Város Önkormányzatától kapott díjat. A kitüntetésre az iskola vezetősége 37 éves becsületes, odaadó és felelősségteljes munkájáért javasolja őt.

Mgr. Krajcsík Ilona
2014-től dolgozik a Kodály Zoltán Alapiskolában nevelőnőként és pedagógiai asszisztensként.
Diplomái megszerzése óta folyamatosan különböző továbbképzéseken vett részt. Tanítóként mindig arra törekedett, hogy tanítványaiból a lehető legjobbat hozza ki. Az iskola vezetősége és tanári kara nagyra értékeli a pedagógiai tevékenységét, a tanítás iránti elkötelezettségét.

Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola

Bazsó Horváth Zsuzsanna, Dis.art.
2012 szeptembere óta a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában tanít fuvolát és altfurulyát. Fáradhatatlan pedagógiai munkáját tükrözi az ő és diákjai számos fellépése iskolai és városi rendezvényeken. A tanárnő diákjaival közösen alkotják a Mille fiori iskolai kamarazenekart. Szurkolunk nekik, hiszen ma zajlik a rimaszombati Divertimento musicale verseny összszlovákiai fordulója, amelyen a Mille Fiori is versenyzőként részt vesz.

Kevicky Tünde, Dis.art.
A dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola énektanára 2012 óta. Az elmúlt 10 évben számos rendezvény, koncert aktív résztvevője növendékeivel együtt. 2021-ben a Magyar Pedagógusok Szövetségének díját kapták meg növendékeivel. A Nélküled c. dal előadásával nagy sikert arattak több helyszínen, amiért a Magyar Államtól június 3-án Ex Libris- díjban részesültek.

Szabadidőközpont

Kulcsár Barbara
Kulcsár Barbara 2016-ban kezdett el dolgozni a Szabadidőközpontban, mint körvezető. Évi szinten több, mint 100 diákkal dolgozik. A járási olimpiászok szervezésében is kiveszi a részét. Az elmúlt években több képzőművészeti versenyen is részt vett a diákjaival, ahol díjazottak is lettek: Csallóközi Színes Ceruzák, Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat, Világűr gyerekszemmel.

Nyugdíjba vonult, Comenius-emlékéremmel díjazott pedagógusok

Szabó Gyula Alapiskola

Molnár Gabriella
1987-től volt az iskolai klub nevelőnője. Munkáját mindig lelkiismeretesen végezte. Kimagasló eredményeket ért el a körtevékenységek területén. Törekedett a  tanulók tanórai, tanórán kívüli és iskolán kívüli tevékenységének összehangolására .

Mgr. Cserkó Valéria
Cserkó Valéria, nyugállományba vonult pedagógus,1990-től tevékenykedett a Szabó Gyula Alapiskolában.  2012-től a kihelyezett tagozat pedagógusa volt. Eredményes oktató-nevelő munkát végzett, követendő mintát mutatott. A tanítványai körében közkedvelt volt.

 

Kodály Zoltán Alapiskola

Kálmán Erzsébet
1986 óta volt a Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola matematika-fizika szakos tanára.
A tanítás mellett 8 éven át volt a helyi szakszervezet elnöke. Odaadó munkájáért 2004-ben Dunaszerdahely Város Önkormányzatától kapott díjat, 2014-ben a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tüntette ki. 42 éven keresztül becsületesen, felkészülten, a gyerekeket szeretve tanított. Egy éve a megérdemelt nyugdíját tölti.

A városi pedagógusnap felvételei mnegtekinthetők képgalériánkban.

ET, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies