Back to top

A magyar iskola előnyökkel jár!

Publikálva: 2021, március 18 - 06:00
A Rákóczi Szövetség idén is arra kéri a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.
A magyar iskola előnyökkel jár!

A külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.

Fontos, hogy a családok tisztában legyenek vele, hogy a gyermekük számára választhatnak szülőföldjükön magyar nyelvű oktatást, amely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

A Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampánya kiterjed az egész Kárpát-medencére szoros együttműködésben a helyi magyar iskolákkal és óvodákkal. Személyes megszólítással, óriásplakátokkal, online kampány eszközökkel igyekezve felhívni a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára.

A Magyar Iskolaválasztási Program mögött idén is széleskörű társadalmi összefogás jött létre – köztük sok száz települési önkormányzat és magánemberek – annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

„Bízunk benne, hogy a Kárpát-medence számos településén és régiójában egyre többen választják a magyar jövőt, gyermekük magyar iskolába íratásával.”

Magyar Iskolaválasztási Programunkról bővebb információ az alábbi címen érhető el:  

www.magyariskolavalasztas.hu

Rákóczi Szövetség

Ezt már olvasta?

Cookies