Back to top

A Magyar Himnusz születésnapját ünnepeljük január 22-én Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2023, január 7 - 10:12
Január 22-én ünnepeljük a Magyar Himnusz születésnapját Dunaszerdahelyen. A Pázmaneum polgári társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ közös szervezésű gálaestje aznap 17 órától lesz a Csaplárban.
A Magyar Himnusz születésnapját ünnepeljük január 22-én Dunaszerdahelyen

A gálaműsorban fellépnek:

  • a Komenský utcai óvodások 
  • Patos Lilla, Kodály Zoltán Alapiskola (felkészítő tanára Simon Anikó) 
  • Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke
  • a Vámbéry Ármin Gimnázium tanulói
  • a Csallóközi Táncegyüttes
  • Kevický Tünde és Kollár Katalin
  • valamint a Vámbéry Ármin Alapiskola gyerekkórusa.

A Himnusz születésnapját, a Magyar Kultúra Napját Dunaszerdahelyen már tizenegyedik esztendeje szervezi meg a Pázmaneum polgári társulás.

„A célunk, hogy a helyi óvodások, iskolások, diákok, közéleti szereplők, művészek fellépjenek és műsorukkal tisztelegjenek Kölcsey Ferenc alkotása, nemzeti imádságunk előtt. Először a Zerdában, majd a Vermes-villában szerveztük meg a rendezvényt. Miután pedig kinőttük a galériát, már a kultúrházba helyeztük át a gálaműsort, ahol befogadtak bennünket. 

A járványhelyzet idején a virtuális térbe költöztünk, de most újra visszatérünk és közönség elé – mindenkit nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk január 22-én, 17 órára a Csaplárba!” – fogalmazott Karaffa Attila alpolgármester, a társulás elnöke, hozzátéve:

„Tiszteljük meg a Himnusz születésnapját, ünnepeljük a magyar kultúrát és erősítsük közösségünket jelenlétünkkel! Fjezzük ki a köszönetünket ezen a napon mindazoknak, akik munkájukkal a magyar kultúra szolgálatában állnak és önzetlenül dolgoznak annak továbbadásán, megéléseben. Mindenki egy láng, amely összeforr és fellobban ezen a napon, a kiáradó tűzből pedig táplálkozhat fiatal és idős egyaránt. Szüksége is van erre felvidéki magyar közösségünknek.”

(ppt) 

Ezt már olvasta?

Cookies