Back to top

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Hodossy Gyula

Publikálva: 2020, október 27 - 16:20
Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át október 26-án Budapesten.
Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Hodossy Gyula

Hodossy Gyula, író, költő, szerkesztő, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága elnöke, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség alapító elnöke, a Cserkész és a Katedra című lapok alapító főszerkesztője a felvidéki magyar kulturális életben íróként és művészeti események szervezőjeként betöltött jelentős szerepe elismeréseként vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Latorcai Csaba a kitüntetetteket méltatva arról beszélt, hivatásuk gyakorlása során életüket cselekvően alakították úgy, hogy annak gyümölcsei nemcsak önmaguk, hanem mások javára is válnak. Az ötvenöt kitüntetett tehetsége kibontakoztatásával, szívós, 

lemondásokkal teli munkával és szorgalommal teremtett és teremt valódi értéket. „Éppúgy formálják szűkebb és tágabb környezetük identitását, mint elődeink, akik ezerszáz éves történelmünk során építői kövei voltak a magyarságunknak, magyarságtudatunknak, Magyarországnak és a magyar nemzetnek”.

Az ünnepségen az államalapítás évfordulója alkalmából adományozott Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseit adták át, mert az augusztusban elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

szmit.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: Hodossy Gyula
Cookies