Back to top

Magas büntetést szab ki a vasút, ha nincs jegyünk

Publikálva: 2021, február 8 - 06:42
Márciustól akár 50 eurót is fizethet a Komárom-Pozsony vonalon, aki nem tudott időben jegyet vásárolni, felszálláskor nincs a kezében menetjegy.
Magas büntetést szab ki a vasút, ha nincs jegyünk

Február végével megszűnik ugyanis a kivétel, mely szerint eddig a vonatban is meg lehetett vásárolni a jegyet. Jobb lesz tehát időben érkezni, hogy az állomáson beszerezzük a vonatjegyet.

Abban az esetben, ha az állomáson nem működik a jegyárusítás, akkor úgy tudjuk elkerülni a büntetést, ha a felszállás után rögtön megkeressük a vonatvezetőt - tanácsolja a Szlovák Államvasutak tájékoztató anyagában.

Van ennél könnyebb lehetőség is, az Ideme Vlakom alkalmazáson keresztül, a zssk.sk oldalon, esetleg sms-ben, a 2255-ös elérhetőségen, vagy telefonon, a 18 188-as telefonszámon is tudunk jegyet venni.

A múlt év decemberétől a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) és az osztrák ÖBB működteti a vasúti személyszállítást a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vonalon. Az állami vállalat 2012 után tért vissza a vonalra, amelyen a köztes időszakban a Regiojet magántársaság biztosította a közlekedést. A jelenlegi szlovák-osztrák együttműködés egyébként csak két évre szól, mert már kiírták a versenypályázatot a Pozsony-Komárom vonalon közlekedő járatok üzemeltetésére, melynek győztese 2023-tól tíz éven át fogja szállítani az utasokat ezen a szakaszon. A RegioJet bejelentette, hogy részt vesz a pályázaton, tehát az is elképzelhető, hogy a sárga vonatok visszatérnek.

A RegioJet a közel kilenc év alatt mintegy 25 millió utast szállított a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon. 2019-ben 4 millió utast, ami többszöröse annak, amire korábban képes volt az állami társaság. A régi szolgáltató visszatérését felemás reakciók fogadták, mert már az első napokban jelentős késések alakultak ki, a helyzet megítélése még mindig nem lehet teljes, mert a korlátozások és a járványügyi kockázatok miatt az utasok száma is eltér az átlagostól.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies