Back to top

A magángimiből Oxfordba

Publikálva: 2016, március 12 - 19:38
2006 óta minden évben lehet pályázni az Oxfordi Ramon y Cajal ösztöndíjra, amelynek kiírója Somogyi Péter akadémikus, az angliai Oxfordi Egyetem Anatómiai Neurofarmakológiai Intézetének igazgatója.
A magángimiből Oxfordba

A pályázatot egykori iskolája, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium fennállásának 50. és Ramon y Cajal neurobiológus Nobel-díjának 100. évfordulójára kezdeményezte és hirdeti meg azóta minden esztendőben.

A dunaszerdahelyi magángimnázium diákjai 2012 óta kapcsolódnak be a vetélkedésbe, és idáig minden évben dobogós helyezéssel zártak. 2012-ben György Adrián harmadik, 2013-ban Simon Károly második, 2014-ben Bíró Ágnes harmadik, Sághy Péter pedig az első helyen végzett. Tavaly Szabó Annamária indult a versenyben, és második helyének köszönhetően az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében tölthetett el egy hónapot. Idén ismét ő szállt harcba, és a négytagú zsűri véleménye alapján a kilenc pályázó közül kimagasló teljesítményének köszönhetően elnyerte az első díjat, ami kutató tanulmányút az Oxfordi Egyetem Anatómiai Neurofarmakológiai Intézetében.

Ezt már olvasta?

Cookies