Back to top

Magabiztos siker

Publikálva: 2016, május 13 - 10:04
2010-ben kezdte meg tevékenységét a magán szabadidőközpont Dunaszerdahelyen, Szabó Lászlónak, a Sportgimnázium igazgatójának és feleségének, Zsuzsának, az iskola tornatanárnőjének a vezetésével. Az azóta eltelt öt és fél év alatt a szabadidőközpontban több száz (volt év, hogy 450) kis kézilabdázó, és több mint ezer labdarúgó kezdte meg „pályafutását”, 50–60 körvezető segítségével. A futball mellett rendszeresen dobó, szivacskézilabda és nagypályás kézilabda tornákat is szerveztek a fiúknak és a lányoknak.

Kezdetben még az egész járás, sőt a szomszédos járások magyarlakta területeiről is bekapcsolódtak az iskolák ezekbe a versenyekbe. A törvények, és ezáltal a támogatások is fokozatos kedvezőtlen alakulása miatt, nagyban csökkent a bekapcsolódó iskolák és ezáltal a kézilabdások száma is.

Az idei tanévben 150 kézilabdázóval foglalkoznak a szabadidőközpontban. Az évekig tartó munka gyümölcse beérett, hiszen elmondhatják, hogy a 2003 július 1-je után született kézilabdás lányok ebben a bajnoki idényben negyvenkettedszer kiírt Alapiskolák és Szabadidőközpontok Országos Bajnokságában valóban impozáns eredménnyel zártak: vereség nélkül, az ország három legjobbja között szerepelhettek a májusban Vágbesztercén (Považská Bystrica) rendezett országos döntőben.

Három elődöntő győztesei vívták ki maguknak az utolsó, hatodik tornán való részvételt. A lányok ezt az elődöntőt is magabiztosan nyerték Simony (Partizánske), Szenice (Senica) és Szered (Sereď) csapatai előtt.

A dunaszerdahelyi lányok csapatát kizárólag csak az SG DAC DS kézilabda klub játékosai alkotják, ugyanis a második városi klubban (Talent) szereplő játékosok ebben a tanévben átléptek a városi szabadidőközpont kötelékébe.

Németh Joli

Ezt már olvasta?

Címkék: női kézilabda
Cookies