Back to top

Ma Zsolna-DAC a Slovnaft Cup negyeddöntőjében

Publikálva: 2016, március 15 - 10:46
Kedden és szerdán megismerjük az idei kupasorozat négy elődöntős csapatát. Arról, hogy a DAC is köztük lesz-e, ma 18.00-kor kezdődő Zsolna-DAC találkozó dönt. Hivatalos YouTube csatornánkon élőben követheti a mérkőzést.
Ma Zsolna-DAC a Slovnaft Cup negyeddöntőjében

2016-ban először szerepel tétmérkőzésen idegenben a DAC: négy hazai bajnoki találkozót követően a szlovák kupa, a Slovnaft Cup negyeddöntője következik. A sorsolás úgy hozta, hogy a legjobb négybe jutásért a Zsolnával küzdünk meg, az ellenfél otthonában. A verseny szabályzata szerint ugyanis a negyeddöntőből való továbbjutás egy mérkőzésen dől el; a döntőn kívül a kupameccseken döntetlen esetén nincs hosszabbítás, kilencven perc után rögtön a tizenegyesek következnek.

A zsolnaiak a bajnoki cím és a kupagyőzelem esélyeseként vágtak neki a 2015/16-os szezonnak. A 23. forduló után azonban már az európai kupaporondra kijutást biztosító helyezésük is veszélybe került, ugyanis az MŠK nagyon rosszul kezdte a tavaszi szezont: az első négy fordulóban egyaránt vereséget szenvedett, és az utolsó őszi mérkőzésükkel együtt immár ötmeccses nyeretlenségi sorozatban vannak. Főleg a Nagymihály elleni hazai botlás, valamint a Szakolcán és Zólyombrézón elszenvedett vereségek voltak meglepőek - vagyis a táblázat utolsó három csapata ellen nem szereztek egy pontot sem. Ősszel jól szerepeltek a kupában a zsolnaiak: az alacsonyabb osztályú ellenfeleken különösebb problémák nélkül léptek túl, és egyedüli negyeddöntősként még gólt sem kaptak.

A DAC immár hét bajnoki mérkőzés óta veretlen - bár igaz, hogy ezekből hatszor is hazai pályán szerepelhettünk. A holnapi összecsapás fontosságáról az a tény is tanúskodik, hogy a csapat ma reggel Bélába (Belá) utazott meccs előtti összpontosításra. Nyolcadik alkalommal juthatunk a Szlovák kupa elődöntőjébe, de ezt a sérült kapitányunk Straka Gábor nélkül kell kiharcolnunk. Kwin viszont már rendbejött, Szarka pályára lépéséről pedig csak közvetlenül az összecsapás előtt születik döntés.

Idén eddig kétszer találkoztunk a Zsolnával a bajnokságban: a 4. fordulóban a Dubeň alatt 1:1-es döntetlen született (gólszerzők: Jelics - Kwin), október végén pedig odahaza Polievka büntetőből szerzett találatával 1:0-ra győztünk.

Hogyan jutottak idáig?

DAC:

2. forduló: Stropkov (III. liga) - DAC 0:3, góllövők Polievka 2, Sarr

3. forduló: Vyšný Mirošov (IV. liga) - DAC 1:1, tizenegyesekkel 1:3, góllövő Vateha (öngól)

4. forduló: Stráňavy (IV. liga) - DAC 0:3, góllövők Štepanovský, Jurčo, Brašeň

nyolcaddöntő: DAC - Prešov (II. liga) 3:1, góllövők Polievka, Szarka, Horváth

Žilina:

2. forduló: Strážske (IV. liga) - Žilina 0:9, góllövők Škvarka 4, Čmelík 2, William 2, Špalek

3. forduló: Liptovský Mikuláš (II. liga) - Žilina 0:4, góllövők Čmelík 2, Haskić, Jánošík

4. forduló: Borčice (II. liga) - Žilina 0:3, góllövők Haskić, Škriniar, Jánošík

nyolcaddöntő: Vyšné Opátske (III. liga) - Žilina 0:5, góllövők Hlohovský, Mabouka, Králik, Jánošík, Paur

A Zsolna-DAC párharc győztese a Szenice-Slovan párosból kikerülő csapattal mérkőzik az oda-vissza alapon játszott elődöntőben.

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének műsora:

Kedd, 2016. március 15., 17.00: Zlaté Moravce-Ružomberok, 17.30: Senica-Slovan, 18.00: Žilina-DAC

Szerda, 2016. március 16., 14.00: VSS Košice-Trenčín

A Slovnaft Cup negyeddöntőjében a zsolnai MŠK otthonában holnap 18.00-órakor lépünk pályára, játékvezetők Straka - Benko, Jenčura.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies