Back to top

Ma van a 2021-es népszámlálás utolsó napja. Ha lemarad, büntetést kaphat!

Publikálva: 2021, június 13 - 10:25
Ma éjfélkor véget ér a hányattatott sorsú, sok vitát kiváltó 2021-es népszámlálás Szlovákiában. A lakosoknak éjfélig van még lehetőségük megszámláltatni magukat, utána nincs mód az adatok megadására vagy pótlására.
Ma van a 2021-es népszámlálás utolsó napja. Ha lemarad, büntetést kaphat!

A lakosoknak még ma délelőtt is lehetőségük van kapcsolatba lépni a statisztikai hivatal munkatársaival a 02/20924919-es telefonszámon, itt kérhető asszisztens is. 

A szolgáltatás természetesen ingyenes.

Az országszerte létrehozott népszámlálási pontok egy része ugyanakkor már bezárt - mondta el a hivatal szóvivője, Jasmína Stauder, aki kiemelte, függetlenül attól, az adott állampolgár mely településen rendelkezik állandó lakhellyel, bármelyik ponton megszámláltathatja magát, ha eddig nem tette volna meg. Az információs pontok listája elérhető a scitanie.sk oldalon.

Ma éjfél után már nincs lehetőség utólag megszámláltatni, esetleg adatokat módosítani. Stauder kiemelte, a hivatalnál hisznek, abban, hogy a népszámlálás hasznossága és fontossága elég ösztönzőerő, ugyanakkor nem árt tudni, az adott község 50-től 250 euróig terjedő pénzbüntetéssel sújthatja (a feltételes mód nem véletlen) azt, aki nem vesz részt az akcióban.

A legutóbb nyilvánosságra került adatok szerint eddig 5,15 millió szlovák állampolgár vett részt a 2021-es népszámláláson.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?