Back to top

Ma tetőzik a hőhullám, de a hétvégén már jön a lehűlés

Publikálva: 2022, augusztus 5 - 07:43
Forróság van az egész országban, de már nem tart sokáig a kánikula. Várhatóan ma tetőzik a hőség, és a hétvégén lehűlés jön – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).
Ma tetőzik a hőhullám, de a hétvégén már jön a lehűlés

Délnyugat felől fokozatosan erősödik a meleg levegő beáramlása térségünkbe.

Szerdán 32–33 Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet, csütörtökön ettől két fokkal melegebb is volt, főleg Nyugat- és Közép-Szlovákiában.

„A beáramló forró levegő pénteken további, körülbelül egy-három Celsius-fokos melegedést hoz” – közölte az SHMÚ. Több helyen 35 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„A Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Besztercebánya megye déli részén fekvő településeken 14 és 18 óra között másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe. Délnyugat-Szlovákia más területeire, a Felső-Nyitra vidékére, Nógrádra, Gömörre, valamint Kelet-Szlovákiára, Zemplén területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a magas hőmérséklet miatt.” Az ország délnyugati részén akár 37 Celsius-fok is lehet.

A hétvégén azonban változik az időjárás. Északnyugat felől hidegfront érkezik, amely lassan átvonul az ország fölött, és lehűlést hoz.

„Szombaton, augusztus 6-án délen és keleten helyenként még meleg lesz”

– közölték a meteorológusok. Egyes területeken záporok és zivatarok is várhatók, de nagy mennyiségű csapadék nem várható.

(tasr/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Címkék: időjárás
Cookies