Back to top

Ma jár le a határidő!

Publikálva: 2016, február 19 - 08:33
Dunaszerdahelyen az anyagi szükséghelyzetben lévő személyek a városi rendelet értelmében 2016. január végéig kérvényezhették a nekik járó 50 százalékos szemétilleték-kedvezményt. Ezt a határidőt azonban meghosszabbították február 19-ig, így a kérvényt a mostani hét végéig beadhatják a jogosultak.
Ma jár le a határidő!

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal azért döntött így, mert januárban a tavalyinál jóval kevesebb kérvényt nyújtottak be és a hosszabbítással lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy beadhassák azok is, akik valamilyen oknál fogva ezt eddig nem tették meg. A Városi Hivatal adó-, illeték- és vállalkozásügyi osztálya ezért felhívja az anyagi szükséghelyzetben lévők figyelmét, hogy az említett határidőig adják be kérelmüket, mert később erre már nincs mód. A kérvényeket és az igazolásokat a városházán, az ügyfélfogadó irodában kell leadni.  A 3. ablaknál kaphatók a helyben kitöltendő nyomtatványok és bővebb információk is arról, hogy milyen igazolásokat kell mellékelni.
A kedvezményeket már tavaly is igényelhették a jogosultak, azonban minden évben újra kell ezeket kérvényezni. Ezért a Városi Hivatal illetékes főosztálya felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy akik tavaly 2015-re kérelmezték a szemétdíjkedvezményt és az ha idén is jogosultak rá, akkor 2016-ra újra be kell adniuk, ha az alábbiakban ismertetett tájékoztató alapján nem automatikusan jár a kedvezmény, hanem kérelmezési kötelezettség vonatkozik rájuk is.

Kinek jár még szemétdíjkedvezmény?
A súlyos fogyatékkal élők is ötven százalékos kedvezményt kapnak, de ők egész évben beadhatják a kérelmet. Kedvezményre az a súlyos fogyatékkal élő személy jogosult, aki ún. ZŤP kártyával rendelkezik és csak egyedül, vagy a férjével/feleségével, illetve kiskorú gyermekkel, vagy csak a gondozóval él közös háztartásban. A kedvezményt kérvényezni kell, és a kérvényhez csatolni kell a ZŤP kártya másolatát.
Ötven százalékos kedvezményt kapnak azok a személyek, akik már betöltötték a hetvenedik életévüket, és egyedül, vagy házastársukkal élnek egy háztartásban. Ezeknek a személyeknek nem kell beadniuk kérvényt a szemétdíj csökkentésére, automatikusan megkapják ezt a kedvezményt.
Ötven százalékos kedvezményben részesülnek azok a 62-69 éves személyek is, akik nem rendelkeznek önálló keresettel, nincsenek munkaviszonyban és nem laknak közös háztartásban önálló jövedelemszerző tevékenységet végző, munkaviszonyban, vagy időszakos munkaviszonyban lévő személyekkel. Ezt a tényt viszont igazolniuk kell. Ehhez a nyomtatvány a városházán a központi ügyfélfogadó irodában szerezhető be, az igazolást pedig a társadalombiztosítótól igényelhetik. Az említett korcsoporthoz tartozók a kérvényüket egész évben benyújthatják, nincs határidőhöz kötve.
Dunaszerdahelyen 2016-ban a lakosok által befizetendő szemétdíj az előző évi szinthez viszonyítva személyenként  6 százalékkal csökken. A város weboldalán elérhető a közületi hulladék és az építkezési törmelékek után fizetendő helyi illetéket szabályozó 2014/ 12. számú városi rendelet, amely kiegészült a 2015/22, számú városi rendelettel.

(dunstreda.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: szemétdíj
Cookies