Back to top

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Publikálva: 2022, november 27 - 09:55
Dunaszerdahely Város Önkormányzata szeretettel hív minden érdeklődőt a ma délután 15.30-tól kezdődő első ünnepi adventi gyertyagyújtásra a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre. Ma a Barátság téri óvodások, a Jilemnický utcai Alapiskola és a Vámbéry Ármin Alapiskola tanulói lépnek fel. Ma Sikabonyban is lesz karácsonyi vásár és gyertyagyújtás.
Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Minden adventi vasárnap dunaszerdahelyi óvodások és alapiskolások készülnek ünnepi műsorral, karácsonyi dalokat és verseket előadva.

Advent első vasárnapján az ünnepi köszöntőt Gútay László, a városi kulturális és oktatási bizottság elnöke mondja el, majd a történelmi egyházak képviselői (Bozay Krisztián katolikus esperes, Görözdi Zsolt református lelkipásztor és Jozef Horňák evangélikus lelkész) áldják meg Dunaszerdahely város adventi koszorúját. 

Ezt követően lobban majd lángra a hit gyertyája. Az ünnepi műsor végén pedig Nagy Viktória lép fel.

Sikabonyban, a közösségi ház udvarán már 13 órától várják a karácsonyi vásárra az érdeklődőket kézműves termékekkel és egyéb portékákkal. A Sikabony Polgári Társulás szervezésében zajló program egészen 17 óráig tart, amikoris a történelmi egyházak képviselőinek a jelenlétében meggyújtják a városrész adventi koszorújának első gyertyáját.

Az energiatakarékosság miatt Dunaszerdahely város önkormányzata az eddigi évektől eltérően szerényebb díszkivilágítást tervezett. Mindezt már modernizálva, LED-égős füzérekkel és más karácsonyi motívumokkal a belvárosban, a Bartók Béla sétányon, illetve a Fő utcán. A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtt áll a város karácsonyfája, előtte Betlehem van felállítva, de az ovis gyerekek idén is elhozzák és feldíszítik saját kis karácsonyfáikat városunk lakosainak.

Az önkormányzat ezúttal nem szervez hivatalosan karácsonyi vásárt sem. Amennyiben érdeklődők szeretnének árusítani, az önkormányzat a bérleti díjat elengedi számukra. Előtte azonban a városi hivatalban területfoglalási engedélyt kell kérniük.

(ds / dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: advent, advent 2022
Cookies