Back to top

Ma Felvidéki Vágta!

Publikálva: 2016, június 25 - 05:00
Gazdag programkínálattal várja szombaton az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, családokat a II. Felvidéki Vágta!
Ma Felvidéki Vágta!

A sikabonyi reptéren aznap színes programokkal – kulturális műsorral és lovas kísérőrendezvényekkel – készülnek az izgalmas futamok mellett a szervezők. Az ünnepélyes megnyitó délelőtt 11 órakor kezdődik. 12 órakor az ünnepi felvonulás után rajtolnak az előfutamok, majd a 17 órakor kezdődő döntőig számos program várja az érdeklődőket: lesz szabadidős fogathajtó verseny, majd 10. századi harci összecsapás a Bíró Kert Lovas Központ előadásában. A közönséget íjászbemutató, lovas show és a Felvidéki Hagyományőrző Huszáregyesület bemutatója is szórakoztatja majd.

A döntő futam után 17,30-tól éjszakába nyúlóan az Arizóna, az Ismerős Arcok, a Harcosok táncosai, Dér Heni, Szabó Manyi és Kökény Attila lépnek fel.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a legkisebbek is megtalálják a nekik való szórakozási lehetőséget. Ennek okán színes, izgalmas programokkal várják az apróságokat. Idén szintén beköltöznek a helyszínre a kisállatok, amiket kedvükre simogathatnak a gyerekek. Ezt a Szlovákiai Kisállattenyésztők Szövetségének Dunaszerdahelyi Alapszervezete teszi lehetővé.

A nagyok programjai mellett a legkisebbek figyelmét további érdekes és szórakoztató kézműves foglalkozások és pónilovak kötik majd. Ezen túl meglepetés is várja az odalátogatókat: a szervezők egy lehengerlő játékudvart rendeznek be az esemény helyszínén, amely a régi vásárok hangulatát fogja felidézni, így biztosítva, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki megtalálja a magának legkedvezőbb elfoglaltságot. A játékudvaron belül egy Vágtajátékra is sor kerül majd, ahonnan a résztvevők akár igazi kis huszárként térhetnek haza. S mindez még semmi, hiszen lesz még bódéjáték, szekrényjáték, valamint egy különleges céllövölde, mogyorópuskával. Természetesen az összes játékot ingyen használhatják itt a gyerekek.

A könnyebb kijutás érdekében INGYENES Vágtabuszt és Vágtavonatot is indítanak, amely Dunaszerdahely város tíz különböző pontján rendelkezik majd megállóval.

A busz megállói: Barátság tér, Városháza, Mező utca – garázsok, Észak II lakótelep – 287. számú tömb, Szövetkezet utca 1783.

A vonatra a Borostyán utcában, a Thermalparknál, a Lidl élelmiszerboltnál, a Csaplár Benedek kultúrháznál, illetve a Szabó Gyula utcában lesz lehetőség felszállni. A busz és a vonat délelőtt 10.00 órától az éjszakába nyúlóan áll majd a vendégek rendelkezésére.

A Vágtavonat menetrendje:

___________________________________________________________________________________

A Vágtabusz menetrendje:

Ezt már olvasta?