Jelenlegi hely

Ma estig kipróbálható a népszámlálási weboldal

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 27 - 09:45 | Közérdekű
A 2021-es népszámláson két nemzetiséget is megjelölhetnek a polgárok. Szeptember 27-ig él az elektronikus próbaverzió - erre Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos hívta fel a figyelmet a közösségi hálón.
Ma estig kipróbálható a népszámlálási weboldal

„A nemzetiségek szempontjából a népszámlálás kulcsfontosságú” – emelte ki.

Bukovszky elmondása szerint az alkalmazás több nyelven is elérhető, az elektronikus űrlap kitölthető magyar, roma, ruszin, ukrán, német, angol és francia nyelven is.

A kitöltésre szeptember 27. estig van lehetőség a következő weboldalon: https://pilot.scitanie.sk/

„A tervek szerint október közepén indul a gyakorlati kérdésekről tájékoztató kampány az egyes nemzeti kisebbségek nyelvén” – fűzte hozzá a kormánymegbízott.

A 2021-es népszámlálás során az állampolgárok egy második nemzetiséget is feltüntethetnek majd. Bukovszky abban bízik, hogy ennek a változtatásnak köszönhetően pontosabb adatokat fognak szerezni a nemzeti kisebbségekről.

A 2021-es népszámlálás integrált formában valósul meg. A lakosok önállóan fogják kitölteni a népszámlálási űrlapokat egy elektronikus alkalmazás segítségével.

A tervek szerint minden községben létre fognak hozni egy kapcsolattartó pontot, ahol azok is kitölthetik majd az űrlapot, akik nem rendelkeznek az ehhez szükséges berendezéssel. A művelet 20 percnél nem tart tovább. Az elektronikus űrlap tartalmazni fogja azokat az adatokat, amelyek hozzáférhetőek a már meglévő adminisztratív nyilvántartásokban. Ezáltal kisebb lesz az adminisztratív teher és pontosabb adatok fognak rendelkezésre állni.

A népszámlálás keretében 2021. február 15. és március 31. között fogják gyűjteni az adatokat. A lakásszámlálás keretében az adatgyűjtés már 2020. június 1-jén kezdődött és 2021. február 12-ig fog tartani.

forrás: ma7.sk