Back to top

Ma és egész héten nagy hőség várható

Publikálva: 2024, július 9 - 06:00
Nem csupán ma, de egész héten kitartó hőség várható – ma a 34 Celsius-fokot, a héten pedig akár a 36 Celsius-fokot is elérheti majd a hőmérséklet.
Ma és egész héten nagy hőség várható

Tartós hőség várható ma csakúgy, mint egész héten. A hőmérő higanyszála ma a 34 Celsius-fokot fogja ostromolni, míg a hét többi napján 35–36 fok is várható, s csak a hétvégén „mérséklődik” 33–30 Celsius-fokra a hőmérséklet. 

Ha hihetünk a hosszabb távú előrejelzésnek, akkor Dunaszerdahelyen, illetve a járásban az elkövetkező három hétben a 30–33 Celsius-fokkal kell kibékülnünk, s csak a hónap utolsó hetében várható majd az esővel és viharokkal az egyik napról a másikra érkező lehülés.

A napokban épp ezért is óvakodjunk hosszabb ideig a tűző napon tartózkodni, illetve aki kinn dolgozik, az mindenképpen védekezzen megfelelő faktorszámú naptejjel, valamint sapkával, vagy hosszú, de szellős ruhával. Fontos ilyenkor a bőséges vízfogyasztás is, illetve fokozott figyelemmel kísérni az idős emberek mindennapjait, a gyerekeket, illetve a háziállatokat is.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies