Back to top

Lukas Leginus vendégjátékra érkezik Somorjából

Publikálva: 2022, szeptember 8 - 06:36
A huszonkét éves támadó a jelenlegi idény végéig érkezik kölcsönbe, méghozzá a somorjai klubbal való partnerségi projekt keretén belül.
Lukas Leginus vendégjátékra érkezik Somorjából

Lukas Leginus révén újabb erősítés érkezett a támadósorba. A huszonkét esztendős (szül. 2000. április 24-én) futballista, aki a somorjai partnerklubunk kötelékébe tartozik, a jelenlegi 2022/23-as idény végéig érkezik kölcsönjátékra.

Lukas Magyarbélről (Velký Biel) származik, ahol a sportág alapjaival is megismerkedett. Onnan az SFM Szenc csapatához igazolt, majd a pozsonyi Slovan ifjúsági egyesületeiben futballozott. Az U19-es korosztályban a DAC játékosa lett, egy évet töltött el az akadémiákon. Ezt követően Somorjába igazolt, ahol a 2. ligás gárda kulcsemberévé vált. A másodosztályban 71 mérkőzésen 14 gólt szerzett. A legutóbbi idényben a Slovnaft Cup mérkőzésén 7 gót lőtt a Szepesbéla (Spišská Belá) otthonában, ami a mai napig rekord a kupasorozatban.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a DAC-ban, ezt nagyra tartom. Egyúttal ez egy nagy kihívás számomra, amit igyekezni fogok a lehető legjobban kihasználni. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az ittlétem számomra és a klub számára is pozitív legyen. Már többször is edzettem a csapattal, nagyon jól érzem magam a közösségben, a gyakorlások tényleg komoly iramúak. Szeretnék a lehető legjobb színben feltűnni az edző előtt és megmutatni neki, hogy jól döntött, amikor rám mutatott. Az erősségeim közé tartozik a gyorsaság, a tizenhatosban való jó helyezkedés és a fejjáték. Javulnom főleg a befejezésekben kell” – árulta el Lukas Leginus, aki a 71-es számú mezt választotta.

„Lukast nemcsak a Somorja mérkőzésein követtük figyelemmel, de néhányszor az A-csapatunk edzésfolyamatában is részt vett. Egy érdekes játékosról van szó, akivel szeretnénk együtt dolgozni. Csak rajta múlik, hogyan él az adódó lehetőséggel. Ez egyúttal a többi somorjai labdarúgó számára is egy jel, hogy őket is figyeljük. Becsülettel kell dolgozniuk magukon, hiszen sosem tudhatják, mikor nyílhat meg az a bizonyos ajtó előttük, aztán már csak magán a futballistán és a közös munkán múlik, hogy kinyerjük a tehetségét. Bízom benne, hogy Lukáš estében ez olyan mértékben sikerülni fog, hogy mindannyian kellemesen meglepettek és elégedettek leszünk” – fűzte hozzá Adrian Guľa vezetőedző.

 

Lukas, Isten hozott újra a DAC-ban és sok sikert!

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Lukas Leginus
Cookies