Back to top

Lukáš Čmelík: Minden gól növeli az önbizalmat

Publikálva: 2017, szeptember 28 - 20:07
Góllal és gólpasszal járult hozzá tegnapi sikerünkhöz. Lukáš Čmelík Nagyszombatban is folytatni szeretné a gólgyártást.

A tegnapi kupamérkőzésen győztes gólt lőttél, majd önzetlenül kiszolgáltad Divkovićot. Hogy láttad a nyitrakörtvélyesi összecsapást?

„Lényegében saját magunknak nehezítettük meg a dolgokat, mivel nem összpontosítottunk a bekapott gólnál. Szerencsére a második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltunk, és megfordítottuk az eredményt. Viszont ez egy figyelmeztetés a jövőbeli meccsekre nézve. Amikor magam mentem kapura, már jó előre eldöntöttem, hogy finoman átemelem a kapust, ami sikerült is. A gólpasszomnál felnéztem, és láttam, hogy az egyik csapattársam még jobb helyzetben van. Lőhettem is volna, de lepasszoltam a labdát Divkovićnak, hogy növeljem az önbizalmát, hiszen még fiatal (nevet).”

A kupában nagyon jól megy a játék, eddig mindhárom meccsen betaláltál. Itt az ideje, hogy végre a bajnoki találkozón is feliratkozz a gólszerzők közé - például most szombaton…

„Ezek a találatok növelik az önbizalmamat, és örülök annak, hogy jól megy a góllövés a kupában, hiszen ahogy említettem, a kupasorozat belépőt jelenthet Európába. Remélem, hogy góllal vagy egy szép gólpasszal szombaton is hozzá tudok járulni a csapat sikeréhez.”

A forduló legnagyobb rangadója vár ránk, amelyen az első és a harmadik helyezett találkozik…

„Már nagyon várom az összecsapást és a remek hangulatot, hiszen biztos, hogy a szurkolóink ismét kilátogatnak majd a stadionba buzdítani minket. Bízom benne, hogy közös erővel befogjuk az első helyezett Nagyszombatot, és talán mi lehetünk a Fortuna Liga új éllovasa is.”

Rögtön a rangadó után a válogatottnál kell jelentkezned. Mit vársz az összetartástól?

„Két különböző mérkőzés vár ránk. Az elsőn Izland ellen lépünk pályára, és kötelező három pontot szereznünk. A második találkozónkat is meg akarjuk nyerni természetesen, de az európai élmezőnybe tartozó spanyolokkal mérkőzünk. Viszont először az izlandiakra kell összpontosítanunk, és jó teljesítménnyel szeretném segíteni a csapatot, hogy pontokat szerezzünk a csoportban.”

Hogyan szoktad meg a dunaszerdahelyi életet?

„Jól, sikerült barátnőt is szereznem. Ami az itteni embereket illeti, nagyon kedvesek. Remekül érzem magam itt. Ezt az is bizonyítja, hogy mióta a DAC-ban futballozom, még nem is jártam otthon.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies