Jelenlegi hely

Ľubomír Šatka: Nem szabad hátradőlnünk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 7 - 07:21 | DAC hírek
A 22 éves középhátvéd szerint a DAC jobban játszik a tabellán magasabban álló ellenfelek ellen.
Ľubomír Šatka: Nem szabad hátradőlnünk

A védelem szemszögéből egészen jól néz ki a tavasz, hiszen eddig mindhárom mérkőzést kapott gól nélkül sikerült lehoznunk…

„Úgy gondolom, hogy az egész csapat kiválóan védekezik, így ez nem csak a hátvédsor és a kapus érdeme. Szerintem szombaton remek teljesítményt nyújtottunk, ami a védekezést illeti, nem engedtük nagyobb helyzetbe kerülni a Nagyszombatot. Természetesen támadásban effektívebbnek kell lennünk, és több helyzetet kidolgoznunk. A Nagymihály ellen nem voltunk elégedettek a védekezésben nyújtott teljesítményünkkel, de örülök annak, hogy a Nagyszombat ellen sikerült feljavulnunk.”

Nem volt egyszerű ellenfél a Nagyszombat, és maga a mérkőzés is elég nehéz volt fizikailag. Mi hiányzott ahhoz, hogy betaláljunk?

„Nehéz megmondani. Az ellenfél szintén jó játékerőt képvisel, paprikás hangulatú összecsapás volt. A második félidőben sikerült nyomás alatt tartanunk a Spartakot, de több labdát kellett volna beadnunk a tizenhatosba és jobban oda kellett volna nyomulnunk. Hiányoztak a helyzetek, így igazságos végeredmény a döntetlen, hiszen a vendégek is igyekeztek a meccs végén betalálni, volt is néhány kavarodás a kapunk előtt. Kár, hogy nem fordítottuk a mi javunkra a rangadót, de nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl.”

Az alapszakasz utáni harmadik hely talán felül is múlta az előzetes várakozásokat, hiszen a TOP 6-ban szerettünk volna végezni a szezon előtt. Elégedett vagy a helyezésünkkel, vagy még magasabban is végezhettünk volna?

„Úgy vélem, több pontot is szerezhettünk volna – elég csak visszagondolni a Sároseperjes elleni két mérkőzésre, amelyeken csak két pontot gyűjtöttünk. Viszont szombaton bebizonyítottuk, hogy a tabellán magasabban álló együttesek ellen jobban megy a játék. Én személy szerint is jobban szeretem azokat az összecsapásokat, melyek felfokozott hangulatúak, és a nézők is kiválóak voltak. Elégedettek lehetünk a harmadik hellyel, de nem szabad hátradőlnünk, hiszen a Zsolna és a Trencsén is közvetlenül mögöttünk van. Még kétszer is találkozunk velük, így nagyon érdekes lesz a szezon fennmaradó része.”

Egy hét múlva ismét a Nagyszombattal mérkőzünk, ezúttal a kupában látnak minket vendégül…

„Az öltözőben már beszélgettünk az előttünk álló programról. Mindannyian várjuk már, hiszen ezek a találkozók felfokozott hangulatúak, színvonalasok és a szurkolói klubok is összemérik erejüket a hangszálaikkal. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, és folytatnunk kell a pontok gyűjtögetését, ha ott akarunk maradni, ahol most állunk.”’

A szombati rangadó végén paprikás jelenetek játszódtak le, ám annyi, Nagyszombat elleni mérkőzést követően lehet, hogy végül megbarátkozik egymással a két együttes…

„Nehéz megmondani, de elég ideges hangulatú rangadó volt. Az első egymás elleni mérkőzés sem tett jót ennek, hiszen akkor nagyon frusztráltak voltunk a végeredmény miatt. Piros lappal és több sárgával büntetett minket a játékvezető, aki úgy fújt a mérkőzésen, mintha kosárlabdát játszottunk volna. Nem voltunk elégedettek, azt éreztük, hogy meg lettünk károsítva, és talán ezért ugrottunk nekik szombaton mindjárt a meccs legelejétől. Ez fizikailag nagyon fárasztó volt. A Spartak egy jó csapat, nem véletlenül vezetik a mezőnyt. Viszont szombaton egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt néha még föléjük is kerekedtünk.”

Reális cél az Európa-liga, vagy még magasabbra törtök?

„A táblázat jelenlegi állása szerint talán nem túl reális az első hely. Azok a csapatok lesznek fent, akik sorozatos jó eredményeket képesek elérni a minőségi együttesek ellen. Bízom abban, hogy képesek vagyunk a tabella legfelső részében mozogni a rájátszásban is.”

Forrás: fcdac.sk