Back to top

Ľubomír Michalík: Áprilisban kislány, júniusban EB?

Publikálva: 2016, január 11 - 13:03
A DAC játékosa, a 32 éves Ľubomír Michalík is jó kedvvel tért vissza a pihenőről.

A DAC játékosai számára befejeződött a téli szünet, múlt héten megkezdték a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására. A csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, a 32 éves Ľubomír Michalík is jó kedvvel tért vissza a pihenőről.

Véget ért a 33 napos szünet. Hogyan telt?

„Nagyon gyorsan elszaladt, hiszen többé-kevésbé mindig mozgásban voltam. Igyekeztem behozni azt, amire az idény során nincs lehetőség. Rögtön az őszi szezon befejezése után Angliába utaztam, ahol élőben néztem meg a Chelsea-Porto Bajnokok Ligája mérkőzést. Ezt követően a családdal egy hétre Dubaiba utaztunk egy kicsit felmelegedni. A szentestét Csacán, a szilvesztert Dunaszerdahelyen töltöttem. Az új év elején még három napra kiruccantunk a Tátrába, így sok időt nem töltöttem egy helyen. Nagyon gyorsan elment a szünet, de örülök, hogy ismét itt vagyunk.“

Sportoltál is a pihenő alatt?

„Természetesen. Mindegyikünk kapott egy individuális edzéstervet, és ezen kívül fociztam, úsztam és olyan sportokat űztem, amelyeket a szezon alatt nem tudok. Ezen kívül Ákossal (Szarka) részt vettünk a hagyományos csacai teremtornán, ahol Peter Štepanovský is megjelent, de ő sérülése miatt edzőként tevékenykedett. Szenteste és szilveszter között találkoztunk ott, nagyon jó volt a hangulat.”

Áruld el - milyen súllyal tértél vissza az ünnepekről?

„Szerintem valamennyit fogytam is, tehát minden rendben van.”

Milyen focival kapcsolatos újévi fogadalmat tettél?

„Hogy az idei év jobb legyen, mint a tavalyi. A táblázat ötödik helyén állunk, de bízom benne, hogy még feljebb végzünk majd. Nem lenne jó megelégedni a jelenlegi pozíciónkkal.”

És az egyéni fogadalom?

„A legfontosabb az egészség. A pályán pedig mindenképpen kevesebb kapott és több lőtt gól.”

A 2016-os év egyik legfontosabb pillanata második gyermeked születése lesz. Mikor kap a kétéves fiad kistestvért és milyen nevet választottatok?

„Kishúga születik majd a kis Adamnak, áprilisra várjuk. De mindegy, fiú vagy lány - csak egészséges legyen. Nevet még nem sikerült választani, de már szűkül a kör. Futball terminológiával élve jelenleg az elődöntőben tartunk. Ha fiú lenne, már rég le tudtuk volna ezt a kérdést…”

Hosszú évek után tavaly kiestél a szlovák válogatott szűkebb keretéből. A csapat idén debütál az EB-n. Gondolsz néha erre is?

„Nem dédelgetek rózsaszín álmokat, a lelkem mélyén azonban reménykedem, és nem adom fel. Amíg van akár csak egy százaléknyi esélyem is, megküzdöm a csapatba való visszatérésért.”

fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies