Back to top

A Loch Ness-i szörny sem akadályozta meg a Pingvinek világcsúcsát

Publikálva: 2017, szeptember 19 - 08:23
„Idén szeretnénk átúszni a Kaledóniai-csatornát, és ha sikerül, újabb rekordot is felállítanánk” – nyilatkozta magazinunknak idén januárban a dunaszerdahelyi Pingvineket támogató Sportfanatic sportklub vezetője a jeges úszók ez évre szóló terveiről. Hideghéty Tibor a nem mindennapi sportteljesítményt jelentő expedícióról hazaérkezve büszkén jelentette, úszóinak sikerült az egyik csúcsbeállítás: a híres Loch Ness-i tavat rekordidő alatt úszta át a hetes váltó. Hogy ez miért akkora világszám? Nos, próbálja valaki utánuk csinálni mindössze 13 fokos vízben!

A Kaledóniai-csatorna a skót Felföldön a Loch Ness, a Loch Oich és a Loch Lochy tavakat összekötő vízi út. Az Atlanti-óceán és az Északi-tenger között húzódó vízi folyosót 10 híd keresztezi, hossza pedig megközelíti a száz kilométert.

A rajta kiépített 29 zsilipnek köszönhetően összesen 32 méteres szintkülönbséget hidal át. Ennek a gyönyörű helynek a meghódítására már hónapok óta készültek a Pingvinek: megszólították a szponzorokat, megírták a szükséges kérvényeket, lefoglalták a repülőjegyeket, elintézték az úszókat kísérő hajók bérlését, és hogy teljes legyen az összkép, a csoport minden egyes tagjának varrattattak egy igazi kiltet, azaz a skót nemzeti büszkeség és identitás egyik legkifejezőbb elemét, a piros kockás férfi skót szoknyát, a hozzátartozó kiegészítőkkel együtt.

Olvassa tovább a KLIKKout-on!

Ezt már olvasta?

Címkék: Sportfanatic
Cookies