Back to top

Lengyel utazási irodák képviselői és lengyel újságírók látogattak Csallóközbe

Publikálva: 2024, május 7 - 06:00
Három aktív napot tölthettek el a Csallóközben a szomszédos Lengyelországból érkező utazási irodák képviselői és lengyel újságírók egy csoportja. A 12 fős képviselet április 25-én, a koraesti órákban érkezett meg a dunaszerdahelyi Thermalparkba, ahol első körben megismerkedhettek a fürdővel, majd egy közös vacsorával, fürdőzéssel nyugtázták a napot.
Lengyel utazási irodák képviselői és lengyel újságírók látogattak Csallóközbe

A résztvevők számára a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség munkatársai, valamint Martin Pavlík, a Slovakia Travel lengyelországi külképviselője állítottak össze igencsak tartalmas programot. „A régió értékeit bemutató sajtóutak szervezése nagyon hatékony módja annak, hogy fizikailag is megmutassuk, mi mindent kínál az adott vidék. Az ilyen látogatások alatt az utazásszervezők és az újságírók saját bőrükön megtapasztalják, mennyi lehetőséget és aktív programot rejt ez a régió. Mindig gondosan előkészítjük a terveket és a programokat vendégeink számára, hogy egy percig se unatkozzanak. Így a lehető leghatékonyabban ismerhetik meg Csallóköz legszebb turisztikai látványosságait, természeti és történelmi értékeit. Ezeket a tapasztalatokat így sokkal könnyebben tovább tudják közvetíteni a potenciális utazóknak. A legtöbb turista főként a termálfürdők miatt érkezik a régióba, de egyre nagyobb az igény a különböző fakultatív programok iránt, a szabadidő aktív eltöltése nagyobb hangsúlyt kap a fürdőzés mellett. Bízunk benne, hogy olyan komplex élménycsomagot sikerült bemutatnunk a résztvevőknek, amely felkelti a potenciális lengyel utazók figyelmét, s szívesen ellátogatnak hozzánk az év bármely szakaszában.” – foglalta össze Somogyi Gábor, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke.

A második és a harmadik napon intenzív körbevezetés zajlott, tulajdonképpen két nap leforgása alatt 12 helyszínt abszolváltak. Elsőként a dióspatonyi Malkia Parkot vették célba, ahol a park vezetői kalauzolták körbe a vendégeket, majd következett a Slovakia Ring gokart központja, versenypályája, interaktív élményközpontja és a Katonai Múzeum. A szintén Dióspatonyban található Kukkonia Farmon rövid körbevezetés után interaktív programként rétesnyújtás következett, majd az ebéd elfogyasztása után meg is kóstolhatták az elkészült finomságokat. Délután Somorja várost ejtették útba: először a város impozáns szimbólumával, a Nagyboldogasszony-plébániatemplommal és annak gyönyörű udvarával ismerkedhettek meg, ahol a helyi Turisztikai információs központ is található, majd az X-BIONIC olimpiai sportkomplexum nyűgözte le őket. Az út harmadik napja a Bősi Vízerőműnél és annak Információs központjánál kezdődött, ahol erőműtúrára is lehetőség volt, melynek köszönhetően betekintést nyerhettek az erőmű működésébe. Bősről ezután Nagymegyer felé vették az irányt, ahol városnézés, továbbá az idén 50 éves Thermal Corvinus fürdő megtekintése volt az elsődleges cél. A lengyel delegáció ezután - a 2023-as Csallóköz legjobb étele verseny első helyezettjénél, Polák Ferenc séfnél -, a Corvin Étteremben fogyaszthatott ínycsiklandó ebédet. A délutáni órákban a festői környezetben található dunatőkési Cséfalvay-vízimalomhoz vezetett az út, ahol elmélyülhettek a csallóközi természet csodálatos hangulatában. Az esti órákban újra a kulináris élvezeteké lett a főszerep: először a dunaszerdahelyi Villa Rosa étteremben kóstolhattak helyi specialitásokat, majd kilátogattak az éppen Dunaszerdahelyen zajló nemzetközi MUN-DUS borfesztiválra, ahol borkülönlegességeket ízlelhettek.

A lengyel küldöttség április 28-án utazott vissza Lengyelországba. A Slovakia Travel és a Szlovák Köztársaság Idegenforgalmi és Sportminisztériumának támogatásából megvalósult program célja, hogy minél több ember tudomást szerezzen a Csallóközben elérhető kikapcsolódási lehetőségekről. Az utazási irodákkal és újságírókkal való együttműködés teret nyithat a Lengyelországból érkező szervezett kirándulócsoportok megszólítására. A régióban elérhető látványosságoknak köszönhetően aktív, többnapos programot állíthatunk össze az érdeklődőknek.

(oocr)

Ezt már olvasta?

Cookies