Back to top

Lengvarský: A harmadik dózis beadása a kutatások eredményétől fog függeni

Publikálva: 2021, augusztus 16 - 22:05
Az új típusú koronavírus elleni vakcina harmadik dózisának beadása a jelenleg zajló kutatások eredményétől fog függeni. Ezenkívül az oltóanyaggyartó cégek és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntésének is nagy szerepe lesz a kérdésben. Ezt Vladimír Lengvarský (OĽANO) egészségügyi miniszter közölte.
Lengvarský: A harmadik dózis beadása a kutatások eredményétől fog függeni

Más országokban is nyomon követjük a helyzetet, és bízom benne, hogy a megfelelő pillanatban a szakértőink, akik a rendelkezésükre állnak, megmondják, hogy itt az ideje elgondolkodni rajta

– mondta a miniszter.

Nem zárta ki, hogy a harmadik dózist az egészségügyi dolgozók, az idősek és a szociális otthonok alkalmazottai kapnák meg.

De úgy fogunk eljárni, ahogy azt a szakértők tanácsolják

 – fogalmazott Lengvarský.

A miniszter múlt héten jelezte, hogy egy olyan munkabizottságot hoz létre, amely a lakosok esetleges újraoltásának kérdésével fog foglalkozni. Hangsúlyozta: bár a szlovákiai lakosok átoltottsága nem túl jó, a cél az, hogy az „állam alap attribútumai” működőképesek legyenek. Mint elmondta, a kötelező oltás kérdésével is kénytelenek foglalkozni.

A munkacsoport olyan kérdésekkel fog foglalkozni, hogy mikor kell elkezdeni a lakosok átoltását, kiket kell átoltani, és milyen vakcinákkal, hiszen már újak is vannak.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Cookies