Back to top

Lelkes Gábor lett az új elnök

Publikálva: 2017, június 22 - 18:31
A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola dunaszerdahelyi előadótermében zajlott csütörtök délután a Szlovákia Magyar Közgazdász Társaság tisztújító közgyűlése.
Lelkes Gábor lett az új elnök

A rendezvény elején az ünnepi köszöntő után Lelkes Gábor, Matus Tibor és Horbulák Zsolt közgazdasági szakemberek vázolták az idén felújított Baross Gábor Terv néhány részét, rávilágítva Dél-Szlovákia gazdasági elmaradottságának okaira. A folytatásban Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke mondott köszönetet a szakmai csapatnak a 2014-ben elkészült terv frissítéséért, amelyre a politikus szerint nagy szükség volt. A dokumentum egyúttal alapjául szolgál annak a gazdaságfejlesztési programnak, amelyet a magyar kormány indít a nyár folyamán Felvidéken, s melyet a Baross Alapítvány fog majd kezelni - tudtuk meg a politikustól.

Ezt követően sor került a tisztújításra, Pogány Erzsébet elnök nem vállalta a Szlovákia Magyar Közgazdász Társaság további vezetését, de a szervezetet vezető tanácsban továbbra is segíteni kívánja a megfiatalított irányító csapat munkáját, amelynek tagjai rajta kívül Matus Tibor, Horbulák Zsolt, Lelkes Gábor és Rajkovics Péter lettek. Az öttagú tanács elnököt is választott, aki Lelkes Gábor lett, míg az ügyvezetői tevékenységet az eddigi titkár, Matus Tibor látja majd el. A tagság a felügyelőbizottságba is új tagokat választott. A tagság és az új elnök megköszönte Pogánynak az eddigi munkáját, ahogy a felügyelő bizottság éléről távozó Beke Sándor tevékenységét is.

A társaság új elnöke egyébként dunaszerdahelyi, gazdasági és területfejlesztési szakember, a Danube EuroConsulting vállalat igazgatója és több gazdasági kiadvány szerzője, társszerzője. A Lelkes Gáborral készült idei portréinterjúnkat ITT olvashatják.

Ezt már olvasta?

Címkék: Lelkes Gábor