Back to top

Lejtmenetben a Netflix, 10 év után először csökkent az előfizetők száma

Publikálva: 2022, április 21 - 11:00
A Netflix közzétette a legfrissebb, 2022 első negyedévére vonatkozó befektetői jelentését, amelyben lesújtó adatok szerepelnek. A vállalat korábban azzal számolt, hogy 2,5 millióval fog növekedni az előfizetők száma, ezzel szemben 200 ezer felhasználót veszítettek. A hírre zuhanásba kezdett a Netflix részvényárfolyama, 24 óra alatt negyedével csökkent a vállalat értéke.
Lejtmenetben a Netflix, 10 év után először csökkent az előfizetők száma

Eredetileg nem lett volna annyira elrugaszkodott várakozás a 2,5 milliós bővülés, egy éve ugyanis 4 millióval gyarapodott az előfizetők száma, ehhez képest elég váratlan volt a bejelentés.

Az érintett időszakban is voltak persze új előfizetők, nagyjából 500 ezren csatlakoztak, de ezzel párhuzamosan 700 ezer felhasználót elveszített a vállalat (részben az Oroszországból történő kivonulás miatt). Így összességében csökkent az előfizetők száma, amire 2011 októbere óta nem volt példa a Netflix történetében.

A csökkenés okai között ott van a már említett orosz felhasználók kiesése, de azért az áremelések is elvették sokak kedvét, illetve az sem tett jót, hogy a vállalat egyre szigorúbban fellép a jelszómegosztás ellen. A konkurens szolgáltatások előretörése szintén nem volt jó hatással a Netflix népszerűségére, az HBO Max és a Disney+ is egyre több régióban érhetők el.

A vállalat kilátásai egyáltalán nem jók, arra számítanak, hogy a következő negyedévben még nagyobb lesz az elvándorlás, akár 2 millióval is csökkenhet az előfizetők száma.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: online világ
Cookies