Back to top

Legyünk türelmesek, figyeljünk és vigyázzunk egymásra

Publikálva: 2023, december 17 - 22:28
Vasárnap kora este fellobbant az öröm gyertyája városunk adventi koszorúján.
Legyünk türelmesek, figyeljünk és vigyázzunk egymásra

Tilajčík Edit nagyon sok szeretettel köszöntötte az érdeklődő sokaságot advent harmadik vasárnapján, kiemelve Gútay László városi képviselőt, az oktatási és kulturális szakbizottság elnökét, Takács Tímeát, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónőjét, a 10. számú Szent György cserkészcsapat tagjait és Dziadek Tamás diák-alpolgármestert.

Gútay László köszöntő szavaiban hangsúlyozta, a négy hét karácsonyvárás – évszázados hagyomány. Az elmúlt évek hagyománya városunkban pedig az, hogy együtt éljük meg a gyertyagyújtások hangulatát.

„Városunknak központi része advent idején baráti és családi összejövetelek helyszínévé válik. Amire év közben nem jutott idő és lehetőség az emberi kapcsolatok terén, azt sokszor éppen az adventi koszorúnál pótoljuk. Olyan hely ez, ahonnan az ének, a zene, a vidám nevetés és a forralt bor illata terjed” – emelte ki.

„Mielőtt a harmadik gyertya fényét lángra lobbantanánk, én azt kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk türelmesek, figyeljünk és vigyázzunk egymásra, hogy nyugalomban és szeretetben hangolódhassunk a legszentebb és legszebb ünnepünkre” – kívánt boldog ünnepvárást Gútay László.

Lelkes Edit, a 10. számú Szent György cserkészcsapat cserkésztisztje a betlehemi lángról szólt néhány szót. Elmondta, az idén a Gázai övezetben zajló háború miatt kérdéses volt a láng érkezése, de hála önfeláldozó embereknek, végül a lángot mégis sikerült kimenekíteni az országból, és eljuttatni hozzánk is. Megköszönte városunk vezetésének, hogy évek óta lehetőséget nyújt a helyi cserkészcsapatnak, hogy a betlehemi lángot elhozhassák az adventi gyertyagyújtáskor, így ők is hozzájárulhatnak az adventi várakozás öröméhez.

A helyi cserkészcsapatnak köszönhetően az idén is a betlehemi békelánggal gyújthatta meg ünnepélyesen városunk adventi koszorúján a harmadik gyertyát Gútay László, ebben pedig a 10. számú Szent György cserkészcsapat tagjai, illetve Dziadek Tamás diák-alpolgármester segédkeztek.

A harmadik adventi gyertyagyújtást a Szent György Kórus éneke tette még szebbé, még kedvesebbé.

Az eseményen készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies