Back to top

A legtöbb problémát már elhárították az OTP-s ügyfelek migrálása után

Publikálva: 2022, június 19 - 07:50
Az OTP Bank szlovákiai részének beolvadása körüli folyamatok jelentős hányada májusban lezárult. Az első napokban azért bőven akadtak kihívások, amit az ügyfeleknek oldaniuk kellett.
A legtöbb problémát már elhárították az OTP-s ügyfelek migrálása után

Május második felében megtörtént az egykori OTP Bank Szlovákia számláinak transzformációja a bankot felvásárló ČSOB rendszerébe. 

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, ez jelentette az egyik legfontosabb lépést, hiszen az egykori szlovákiai OTP-s számlák megszűntek, s már az új bankszámlákon zajlanak a pénzügyi tranzakciók. Az átmenet nehézségeiről akkor a bank szóvivője elmondta, természetesen akadtak kisebb-nagyobb gondok, de semmi olyan, amire ne számítottak volna, s ezeket sikerült kezelni.

Több olvasó viszont arról írt, hogy nem volt számukra zökkenőmentes az átmenet és a fiókokban kellett oldaniuk a problémájukat.

Anna Jamborová, a ČSOB szóvivője elmondta, a fiókok előtt kialakult hosszú sorok azért adódtak, mivel az ügyfelek egy része az új elektronikus rendszerben nem jól adta meg a belépési kódját, így az oldal leblokkolta a belépését. Ezt a problémát viszont a bank szerint sikerült kezelni, s a hosszú várakozás így már a múlté.

Olyan problémát is jeleztek az olvasók, miszerint az új bankkártyájuk későn érkezett meg és volt egy időszak, amikor az újjal még nem tudtak fizetni, a régi pedig már nem volt érvényes. Ennek kapcsán Jamborová arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kártyákat már áprilisban fokozatosan postázták, így mindenki megkapta azt a számlák átalakításáig, s a régieket nem kellett visszaküldeni, mert azok a migráció után érvénytelenné váltak. Egyedül ott adódhattak a szóvivő szerint problémák, ahol az ügyfél címe nem volt aktuális, így a kártya visszaérkezett a bankba és újra kellett postázni.

A bank egyébként igyekszik majd különböző kedvezményekkel is megtartani az OTP egykori ügyfeleit, más kérdés, hogy mennyire szoknak hozzá az érintettek az új elektronikus rendszerhez, amellyel a leggyakrabban találkozik a polgár pénzügyei intézése közben.

Az ügyfeleknek egyébként október végéig kell bejelenteniük az új számlaszámukat a befizetéseket feladóknak. Addig a bank automatikusan felülír minden „régi” számlaszámra történő befizetést az új számlaszámra.

Mindez viszont nem feltétlenül történik ugyanolyan gyorsasággal, mintha már az új számlaszámukra utalták volna az összeget. Ezzel a jelenséggel a napokban több gyermekes család is találkozott, amikor is az emelt összegű, 100 eurós családi pótlék nem érkezett meg csütörtökön vagy pénteken, mint a legtöbb más bankszámlára. Ezzel kapcsolatban viszont nincs ok aggodalomra,  az összeg ugyanúgy a számlára kerül, csak a rendszeren keresztül történő átfutása tovább tart, tudtuk meg a bank információs vonalán.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: pénzügyek
Cookies