Jelenlegi hely

A legkedvesebb DAC-gólom: Szarka Ákos

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 16 - 14:39 | DAC hírek
A DAC első és eddigi egyetlen olyan játékosa, aki négy gólt szerzett egy bajnoki mérkőzésen az A csapat színeiben, természetesen erre a találkozóra emlékszik vissza a legszívesebben.
A legkedvesebb DAC-gólom: Szarka Ákos

Ki ne emlékezne arra a 2015-ös augusztusi koraestére? A Zólyombrézó elleni összecsapás, amelyet a DAC 5:1-re nyert meg, több szempontból is beírta magát a klubtörténelembe. Szarka Ákos első és eddigi egyetlen DAC-játékosként szerzett mesternégyest az élvonalban. Az volt egyúttal a legutolsó mérkőzés az öreg dunaszerdahelyi stadion összes lelátója előtt, néhány héttel később ugyanis megkezdődött az északi állótribünök bontása. A találkozót itt tekinthetik meg felvételről.

Szarka, aki 2013 és 2016 között futballozott a Csallóközben, összesen 64 élvonalbeli összecsapáson szerepelt a DAC színeiben, ezeken 21 gólt szerezve. A legkedvesebb DAC-gól után kutatva az emlékezetében pont az említett mérkőzéshez tért vissza. „A számomra legkedvesebb találat a Zólyombrézó elleni találkozón esett, amelyet odahaza 5:1-re nyertünk meg, én pedig négy alkalommal is beköszöntem az ellenfélnek. A negyedik gól az, amely örökre megmarad az emlékezetemben, hiszen megnyertem vele a Hónap gólja szavazását is. Egyúttal én lettem a DAC első futballistája, aki egy bajnoki meccsen négy gólt is lőtt a felnőttcsapat színeiben” – mondja a 29 éves támadó, aki a 2013/14-es és a 2014/15-ös szezonban is együttesünk legeredményesebb játékosa volt.

A dunaszerdahelyi születésű futballista a DAC-on kívül megfordult a pozsonyi Slovanban, a Ligetfaluban vagy Magyarországon a Diósgyőr és a Gyirmót együtteseiben. Télen a dél-koreai második vonalban szereplő Szuvon FC-hez igazolt. Ez még a koronavírus-krízis kirobbanása előtt volt, amely alaposan beleszólt az ázsiai kalandjába. Az ottani bajnokság a múlt hétvégén indult, de Szarkának még várnia kell az új csapatában való bemutatkozására. „Sérült voltam, az ülő- és a hátsó combizmom között begyulladt in miatt nyolc hétre dőltem ki. Elővigyázatosságból ezért a Tedzson elleni összecsapást csak otthonról figyeltem. Most már azonban jól érzem magam és játékra alkalmas állapotban vagyok” – nyilatkozta honlapunknak tegnap a 193 cm magas futballista, aki a Szuvon egyértelműen legmagasabb játékosa.

Helyi idő szerint ma reggel az Anszan Greeners otthonában diadalmaskodott a Szuvon, Szarka ezúttal már legalább a kispadra leülhetett. „A szezont nézők nélkül játsszuk le, ami szomorú. Viszont jó, hogy elindult a bajnokság. Az egyéni edzésekkel töltött hetek után végre csatlakozhattam a gárdához és a csapat teljes értékű tagjának érzem magam. A játékostársak nem igazán beszélnek angolul, de valahogy mindig megértjük egymást. Sőt, a többségüket már név szerint ismerem. A sport szempontjából tehát elégedett vagyok, továbbá bízom benne, hogy fokozatosan több játéklehetőséget kapok és elkezdem a gólgyártást. Nagyon hiányzik azonban a család, már négy hónapja vagyunk egymástól távol” – teszi hozzá Ákos, aki Dél-Koreában is a kedvenc számát, a 27-est viselheti.

A DAC legjobb góllövői az első ligában:

1 Pavol Diňa 49 gól
2. Radványi Miklós 40
3. Rudolf Pavlík 37
4. Erik Pačinda 32
5. Vida Kristopher 29
6-7. Simon Gyula és Tibor Mičinec 28-28
8. Fieber Péter 23
9. Szarka Ákos 21
10-11. Milan Rimanovský és Kalmár Zsolt 19-19

dac1904.sk

Címkék: DAC, Szarka Ákos