Back to top

A legkedvesebb DAC-gólom: Erik Pačinda

Publikálva: 2020, május 3 - 19:31
A legutóbbi évtized legjobb DAC-góllövőjének rögtön két kedvenc gólja is van, amelyeket a mi színeinkben ért el.
A legkedvesebb DAC-gólom: Erik Pačinda

A DAC legjobb élvonalbeli góllövőiről és az ő kedvenc találataikról szóló új sorozatunkat a klubtörténet legsikeresebb gólvágójával, Pavol Diňával nyitottuk meg a hét közepén. Másodikként Erik Pačindát szólítottuk meg, aki az elmúlt évtized sárga-kék góllövő ranglistájának az élén áll.

A kassai labdarúgás neveltje 2015 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, és az első pillanattól kezdve bizonyította, hogy a remek bal lábáról és a gólérzékenységéről szóló hírek igazak. Sorozatban háromszor lett a csapat legjobb góllövője, összességében 93 bajnoki mérkőzést abszolvált sárga-kékben, ezeken 32 találatot szerzett. Ezzel a teljesítménnyel a klub mindenkori góllövőlistájának a negyedik helyén áll, rögtön a Diňa, Radványi, Pavlík hármas mögött. A DAC színeiben nyújtott teljesítményeivel a válogatottba is beküzdötte magát.

Eriket is megkértük, hogy a DAC-ban szerzett találatai közül válassza ki azt, amelyre a legszívesebben emlékszik. Rögtön kettőt is mondott. „Számomra az a két gól a legemlékezetesebb, amelyeket pont nemrég néztem meg. Az egyik a Slovan elleni rangadón esett, amelyet 2:1-re nyertünk meg odahaza, én pedig fejjel voltam eredményes. A második a Nyitra elleni találkozóhoz fűződik, amit 2:0-s hátrányból fordítva nyertünk meg 2:3-ra. Szinte azonnal a pályára lépésem után sikerült betalálnom. Több szép gólt is lőttem, de ezt a kettőt választanám ki legszebbnek.”

Tegyük hozzá, hogy az első 2017. november 3-án esett a MOL Aréna fő tribünjének megnyitója alkalmával, amikor is Pačinda és Kalmár találataival 2:1-re legyőztük a Slovant. A második említett összecsapás 2018 augusztusának elejéről való: akkor a változatosság kedvéért a teljesen átépített nyitrai stadion avatóján pont Pači gólja indította el azt az emlékezetes fordítást, amelyre a meccs utolsó pillanataiban tettük fel a koronát. Mindkét találatot, Erik Pačinda kommentárjával a szöveg alatt találják.

Erik Pačinda 2018 októberéig futballozott a Csallóközben, ahonnan a Viktoria Plzeň együtteséhez igazolt. Tavaly nyártól a lengyel élvonalbeli Korona Kielce csapatát erősíti kölcsönjátékosként. Pont az északi szomszédjainknál tölti a labdarúgás világát sújtó, koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet. „Lengyelországban várom az információkat arról, hogyan tovább. Több mint egy hónapja vagyok bezárva a lakásba. Hosszú ideig még futni sem mehettünk ki, de ez már végre megváltozott. Ráadásul hétfőtől elkezdődhetnek a csoportos edzések. Május végén tervezik a bajnokság újraindítását – bízom benne, hogy így is lesz.”

A DAC tíz legjobb góllövője az első ligában:

1 Pavol Diňa 49 gól
2. Radványi Miklós 40
3. Rudolf Pavlík 37
4. Erik Pačinda 32
5. Vida Kristopher 29
6-7. Simon Gyula és Tibor Mičinec 28-28
8. Fieber Péter 23
9. Szarka Ákos 21
10-11. Milan Rimanovský és Kalmár Zsolt 19-19

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies